Ľubomíra Karmanová Správy

5 správ, ktoré najviac oslovili lučeneckých čitateľov: Pozrite si to v jednej kocke

Aj uplynulý týždeň sme pre vás mapovali situáciu v Lučenci a aj v okolí. A niektoré témy našich čitateľov oslovili až nadpriemerne. Pozrite si, čo rezonovalo najviac.

Ilustračný obrázok k článku 5 správ, ktoré najviac oslovili lučeneckých čitateľov: Pozrite si to v jednej kocke
Zdroj: Dnes24.sk

Jeden zo známych obchodných reťazcov, ktorý má predajňu aj v Lučenci, optimalizuje svoju predajnú sieť. Predajňu v Lučenci v rámci týchto zmien čaká, podľa hovorcu siete, zatvorenie prevádzky, v ktorej je zamestnaných 36 zamestnancov.

Čítajte tu: Tento obchodný reťazec v Lučenci končí: Čo bude so zamestnancami?

Snáď nie je Lučenčan, ktorý by si jej meno nespájal so svojim prvým kontaktom s tancom. Základy tanca, ale aj spoločenského správania s láskou vštepila tisíckam svojich žiakov. Aj po viac ako štyridsiatich rokoch je Vierka Jackuliaková právom považovaná za najvýraznejšiu tanečnú osobnosť v regióne.

Čítajte tu: Pozná ju každý Lučenčan, čo prešiel venčekom: Z tohto sa ale pani Vierke dvíha tlak, slušnosť už vymrela?

Detská lekárka Marta Hricová ošetruje a stará sa o zdravie detí už 19 rokov. Za ten čas jej rukami prešlo množstvo detí s chrípkou, alergiou, ale často aj s vážnymi ochoreniami. Denne sa musí popasovať aj s neľahkými osudmi svojich malých pacientov.

Čitajte tu: Otrasné prípady, z ktorých idú zimomriavky, ale aj lekárske zázraky: Lučenecká pediatrička rozpráva o svojej práci

Parkovisko v Opatovej by sa mohlo stať priestorom, ktoré by sfunkčnilo túto časť mesta, ale tiež prinieslo obyvateľom niekoľko výhod. Projektom sa zaoberali aj poslanci.

Čítajte tu: Nový objekt v Opatovej možno nahradí betónové parkovisko: Pozrite si VIZUALIZÁCIE multifunkčnej bu­dovy

Jeho tvár si už možno dnes niektorí nepamätajú, no tváre, ktoré zvečnil vo svojich fotografiách sa Lučenčanom vryli do pamäti snáď navždy. Michal Hanko (*22.10.1954 – †18.03.2008) bol nenápadný človek, ktorý denne brázdil Lučenec buď pešo, alebo na bicykli. Vždy mal pri sebe fotoaparát a vďaka jeho pozornému oku sa zachovali fotografie, ktoré zachytili momenty pripomínajúce ľudí, či situácie, na ktoré už mnohí možno zabudli.

Čítajte tu: Michal Hanko v meste zodral nejedny topánky: FOTKY, čo po ňom zostali, chytia za srdce každého Lučenčana

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM