Michaela Mozolányová Krimi

Akcie autičkárov v Lučenci: Koľko áut zmizlo z parkovísk v minulom roku?

Boj polície s autičkármi pokračuje. Len za prvé dva mesiace tohto roku zmizli z lučeneckých parkovísk tri autá, z ktorých sa polícii podarilo objasniť dva prípady.

Ilustračný obrázok k článku Akcie autičkárov v Lučenci: Koľko áut zmizlo z parkovísk v minulom roku?
Zdroj: Webnoviny.sk

V roku 2013 zaznamenala polícia v Lučenci celkovo 16 prípadov ukradnutia áut. Ako Lučenec 24 informoval Kpt. Peter Káčerík z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Lučenci, ide o také isté číslo ako v roku 2012.

Zo šestnástich ukradnutých vozidiel, v celkovej hodnote 19 000 eur, ktoré zmizli svojim majiteľom v roku 2013, sa podarilo polícii objasniť 12 prípadov. „Náročnosť objasňovania tejto trestnej činnosti ako aj pátrania po odcudzených vozidlách je sťažená hlavne dlhším časovým úsekom od samotnej krádeže po jej nahlásenie. Taktiež absencia svedkov udalosti, kamerových systémov, nevšímavosť, nedostatočné zabezpečenie motorových vozidiel proti odcudzeniu,“ uviedol.

Muži zákona majú s autičkármi plné ruky práce aj v tomto roku, keď len za prvé dva mesiace tohto roku došlo v Lučenci k trom krádežiam áut, z ktorých sa podarilo v dvoch prípadoch zistiť páchateľa. Polícia sa však snaží proti týmto krádežiam bojovať. „Priebežne podľa aktuálnej situácie sa prijímajú konkrétne opatrenia na eliminovanie tohto druhu trestnej činnosti, v rizikových lokalitách sa posilňuje výkon hliadkovej, obchádzkovej, dopravnej služby a vykonáva sa operatívno-pátracia činnosť,“ povedal. Podľa jeho slov ku krádežiam áut v Lučenci dochádza v rôznych častiach mesta a medzi mestskými časťami nie sú až také rozdiely, na základe ktorých by bolo možné niektoré označiť za najproblémovejšie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM