Boris Macko Samospráva

Bezpečnosť v Lučenci majú chrániť nové kamery. V ktorých lokalitách sa dočkáme?

Kamery sú dnes bežnou súčasťou bezpečnostných opatrení v mestách a obciach. Lučenec nezaostáva. Vieme koľko kamier a kde pribudne!

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnosť v Lučenci majú chrániť nové kamery. V ktorých lokalitách sa dočkáme?
7
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Kamery sa v uliciach miest osvedčili a podobne je to aj v Lučenci. Napokon, Ministerstvo vnútra vytipovalo aj problémové miesta v našom meste. Aj kamery by mali byť príspevkom k zníženiu kriminality v Lučenci. Mesto chystá modernizáciu systému inštaláciou ďalších nových kamier.

„Mesto Lučenec bolo úspešné a získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR cez Okresný úrad v Banskej Bystrici v oblasti Prevencie kriminality pre rok 2016 na rozšírenie kamerového systému. V rámci projektu sa bude modernizovať celý systém a rozšíri sa tiež kamerový systém o päť nových kamier,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že nových kamier sa dočkajú v nasledovných lokalitách: non-stop potraviny na Ul. Dr. Vodu, Ul. Rádayho, Rúbanisko, Mestský park a parkovisko pred Mestským cintorínom. Mesto však chce zvýšiť bezpečnosť aj obnovením občianskych hliadok. Lučenecká radnica plánuje reagovať na výzvu Ministerstva vnútra, ktoré samosprávam ponúka na tento účel 20 miliónov eur.

Pozrite si v našej galérii lučenecké lokality, ktoré sú podľa ministerstva vnútra problémové!

V OBRAZOCH: Pohľady na problémové lokality v Lučenci
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM