Boris Macko Kultúra

Cez predĺžený víkend sa nudiť rozhodne nebudeme. Čo sa chystá v Lučenci a okolí?

Chystáte si program na nadchádzajúce voľné dni? Ponúknite sa z tipov našej redakcie, medzi ktorými nájdete pestrú ponuku akcií.

Ilustračný obrázok k článku Cez predĺžený víkend sa nudiť rozhodne nebudeme. Čo sa chystá v Lučenci a okolí?
Foto: Boris Macko

PIETNA SPOMIENKA PRI PRÍLEŽITOSTI VÝROČIA SNP

26.8. 2016 o 14.00, Pamätník na Ulici Kármána

Jednu z najvýznamnejších udalostí v moderných dejinách si pripomenieme aj v našom meste. Pamiatku ľudí, ktorí padli v boji za slobodu, si môže prísť uctiť ktorýkoľvek Lučenčan.

VEĽKÁ ROZLÚČKA S LETOM

26.8. 2016 o 17.00, Terasa Vintage bistro

Aj keď sa leto nekončí, prázdniny pomaly áno. Komu je za nimi ľúto, môže absolvovať oficiálnu rozlúčku spojenú s grilovaním. Nebude chýbať ochutnávka vín a o hudobnú kulisu sa postará skupina Dixie Stompers.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

27.8 2016 o 21.00, Letné kino v Mestskom parku

Premietanie pod holým nebom pokračuje slovenským filmom Organ. Príbeh v dobovej rekonštrukcii obdobia Slovenskej republiky 1939–1945 je mnohovrstevnou metaforou konfliktu mocenských ambícií, nehumánnych v dogmatickej krajnosti, a životných filozofií, tlmočených cez hudbu.

ZBERATEĽSKÁ BURZA STAROŽITNOSTÍ A KURIOZÍT

28.8. 2016 od 7.00, Mestská tržnica Lučenec

Kto si chce opäť kúpiť, predať, či vymeniť historické a zberateľské predmety z minulých čias, má jedinečnú príležitosť. Na burze možno nájsť rôzne zberateľské kúsky, starožitnosti a ďalšie zaujímavosti a kuriozity.

LETNÁ ČITÁREŇ

22.8. 2016 – 29.8. 2016, Terasa OC GALÉRIA

V čitárni si môžete požičať knihu, prečítať si regionálnu tlač a len tak si urobiť letnú pohodu. Navyše sú tu k dispozícii aj knihy, ktoré sa dajú nielen požičiavať, ale ak máte doma nejaké, ktoré sa vám už nezmestia do poličky, môžete ich sem priniesť, aby ich príbehy pokračovali ďalej.

XI. LUČENSKÝ HAVKÁČ

28.8. 2016 od 10.00, priehrada Ľadovo

Výstava štvornohých miláčikov bez „papierov“. Obľúbené podujatie, ktoré už jedenásť rokov dokazuje, že aj „oriešky“ sú krásne a inteligentné psy.

LETNÁ ZUMBA

28.8. 2016 od 19.00, terasa OC Galéria

Pre všetkých, ktorí si radi zacvičia, je tu dobrá ponuka vyskúšať si zumbu zadarmo a na čerstvom vzduchu. A ako bonus aj pekný výhľad na mesto. Akcia prebieha každú nedeľu od polovice júla a potrvá prakticky až do konca prázdnin.

DEŇ OBCE TUHÁR

28.8. 2016 od 15.00, námestie Tuhár

Zároveň s dňami obce je pripravený aj 7. ročník Folkórneho popoludnia Tuhár. Organizátori pripravili bohatý program. Spomenúť možno heligonkárov Gáborovcov z Budinej, či detský folklórny súbor Kukučky z Poltára. Pre deti je pripravená trampolína, ping – pong a ďalšie atrakcie.

POÉZIA KAMENINY

22.8. 2016 – 29.8. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Ide o jedinečnú možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

EVA ČABOVÁ – DOTYKY LETA

22.8. 2016 – 29.8. 2016, Dom matice slovenskej, Lučenec

Eva Čabová žije a tvorí v Lučenci. Výstava „Dotyky leta“ je súbor pastelov venovaný letnej tematike a zachytáva prevažne prírodu Novohradu. No nájdu sa tu aj obrázky približujúce atmosféru vzdialených krajín. Výstava potrvá do 9.9. 2016

Čítajte tiež:

FOTO: Pikoška z centra Lučenca: Viete, koľko osobností je na Kubínyiho námestí?

Ulica v centre Lučenca stále uzavretá. Prečo už mesiac čaká na rekonštrukciu?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM