Boris Macko Kultúra

Chcelo by to nápad na voľné dni? PREHĽAD víkendových akcií v Lučenci

Aj vy premýšľate, kam cez víkend za zábavou či oddychom? Máme pre vás ponuku TOP podujatí v meste, z ktorej si vyberie každý!

Ilustračný obrázok k článku Chcelo by to nápad na voľné dni? PREHĽAD víkendových akcií v Lučenci
41
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

SLÁVNE STAVBY

do 3. 2. 2017, OC Galéria Lučenec

Posledná šanca pre Lučenčanov cestovať po svete zadarmo vďaka výstave. Ponúkne 80 3D puzzle modelov z 35 štátov sveta. Len pre zaujímavosť sa tu dajú nájsť Tadž Mahal, Socha slobody, Big Ben či egyptské pyramídy. Výstavu vhodne dopĺňajú aj zábery cestovateľa Ľuba Špirka, či New York a Manhattan z vtáčej perspektívy. Výstava potrvá do 3. februára 2017.

TRIENÁLE AKVARELU

do 5. 2. 2017, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Oplatí sa pozrieť si výstavu z jediného podujatia na Slovensku, ktoré sa zameriava na akvarelovú tvorbu domácich aj zahraničných umelcov. Jej cieľom je oboznámiť verejnosť o s aktuálnymi tendenciami a výsledkami v tejto výtvarnej technike.

KROJOVANÉ MINIATÚRY

1. 2. 2017 – 5. 2. 2017, Dom matice slovenskej Lučenec

Krásu slovenských krojov v malom si môžu záujemcovia pozrieť už tento týždeň v Dome Matice slovenskej. Ide o ojedinelú formu predstavenia folklóru na bábikách, ktoré sú zo zbierky Rastislava Belloviča. Výstava potrvá do konca februára.

KARNEVAL NA ĽADE

4. 2. 2017 o 10.00, zimný štadión Lučenec

Veselé rodinné víkendové dopoludnie sa dá stráviť aj na zimnom štadióne. Nebude chýbať zábava, hry, či rôzne súťaže na ľade

PASAŽIERI

4. 2. 2017 o 19.00, kino Apollo, Lučenec

Pri ceste hlbokým vesmírom za novým domovom sa dvaja pasažieri vesmírnej lodi z dôvodu poruchy prebúdzajú o 90 rokov skôr, než bolo v pláne. Jim a Aurora sa musia zmieriť so skutočnosťou, že zbytok svojho života budú musieť prežiť na luxusnej lodi a pomaly zisťujú, že sa medzi nimi prehlbuje puto. To bude otestované v momente, kedy sa celá loď ocitá v nebezpečenstve a len oni dvaja môžu zachrániť životy 5000 spiacich pasažierov.

KLAMSTVO

5. 2. 2017 o 18.00 , kino Apollo Lučenec

Inteligentná veselohra, ktorá naozaj pobaví. V hlavných úlohách sa predstavia slovenské herecké legendy M. Vášaryová a M. Kňažko. Sekundovať im budú aj Ďalší herci Slovenského národného divadla.

TVORIVÁ DIELŇA PRE RECITÁTOROV

5. 2. 2017, Dom Matice slovenskej Lučenec

Pre každého, kto sa chce naučiť recitovať, alebo sa v tomto umení zdokonaliť, sú určené tvorivé dielne pre recitátorov. Stačí prísť 5. februára do Domu Matice slovenskej v Lučenci.

MANŽEL NA HODINU

5. 2. 2017 o 19.00, kino Apollo Lučenec

Manžel na hodinu je pokračovaním úspešnej českej komédie Hodinový manžel. Sleduje ďalšie osudy štvorice hráčov vodného póla z Nymburku, ktorí začali pracovať ako hodinoví manželia – Milana, Honzu, Jakuba a Kryštofa. Milanov (Bolek Polívka) vzťah k doktorke Eliške (Eva Holubová) sa sľubne vyvíja, a keď sa ju Milan konečne odhodlá požiadať o ruku, vyzerá to, že svadbe už nič nestojí v ceste.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery zimného Lučenca!

V OBRAZOCH: Perinbaba opäť zasypala Lučenec
41
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM