Michaela Mozolányová Správy

Chcete voliť prezidenta mimo mesta? Pozrite, ako si v Lučenci vybavíte voličský preukaz

Prezidentské voľby sa už nezadržateľne blížia a zúčastniť sa ich môžu aj Lučenčania, ktorí v čase ich konania nebudú v mieste svojho trvalého bydliska. Prečítajte si, kedy a ako si môžete vybaviť voličské preukazy v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Chcete voliť prezidenta mimo mesta? Pozrite, ako si v Lučenci vybavíte voličský preukaz
Zdroj: TASR

Pre občanov Lučenca, ktorí sa budú chcieť zúčastniť volieb mimo svojho trvalého pobytu, sú vydávané voličské preukazy v pracovných dňoch do 14. 3. 2014, na Mestskom úrade v Lučenci, číslo dverí 151 – prízemie.

Oprávnený volič môže požiadať o vydanie voličského preukazu súčasne na obe kolá voľby prezidenta Slovenskej republiky osobne, prostredníctvom ním splnomocnenej osoby (splnomocnenie nemusí byť úradne overené), písomne na adresu Mestského úradu v Lučenci alebo elektronicky (e-mailom) na adresu: ildiko.chamulova@lucenec.sk, danka.urdova@lucenec.sk alebo msu@lucenec.sk. V žiadosti oprávnený volič uvedie meno a priezvisko, rodné číslo, adresu trvalého pobytu (obec, ulica, číslo domu) a v písomnej žiadosti aj adresu, na ktorú mu má mesto voličský preukaz zaslať. Mesto zašle voličský preukaz na adresu uvedenú v žiadosti doporučenou zásielkou.

Predseda Národnej rady Slovenskej republiky vyhlásil voľbu prezidenta SR a určil deň jej konania na sobotu 15. marca 2014. V meste Lučenec sa voľba uskutoční v určený deň, v čase od 7:00 hod. do 22:00 hod. v 26 volebných okrskoch. Ak ani jeden z kandidátov na prezidenta SR nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, druhé kolo voľby prebehne v sobotu 29. marca 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM