Správy

Chovateľské prehliadky poľovníkov sú aj miestom pre výuku žiakov o lese

Trofeje z ulovenej zveri, zaujímavosti z lesníctva či podrobnosti o našom ekosystéme. Aj na tieto zaujímavosti môžete natrafiť na prehliadke v Lučenci.

Ilustračný obrázok k článku Chovateľské prehliadky poľovníkov sú aj miestom pre výuku žiakov o lese
Zdroj: TASR

Učenie o lesnom ekosystéme, o prírodných a kultúrnych hodnotách či predstavenie každodennej práce lesníka – to je len stručný výber z toho, čo prinesú lesníci z Odštepného závodu (OZ) Kriváň.

„Tento mesiac sa kolegovia z OZ Kriváň s množstvom zaujímavých informácií o lese, aktivitami lesnej pedagogiky, prednáškami o kalamitách spôsobených víchricami a premnožením lykožrúta zúčastnia po šiesty raz aj chovateľskej prehliadky 23. marca v Lučenci. Trofeje z ulovenej zveri bude Obvodná lesnícka komora Lučenec z poľovných revírov okresov Lučenec a Poltár v poľovníckej sezóne 2017/18 vystavovať aj v dvoch nasledujúcich dňoch,“ informoval vedúci odboru komunikácie Lesov SR Marián Nosáľ.

Chovateľské prehliadky organizujú obvodné poľovnícke komory na základe zákona o poľovníctve každoročne a sprievodným programom mnohých z nich sú aktivity lesnej pedagogiky, ktoré pripravujú pre deti, ale aj dospelých zamestnanci štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky.

"Učenie o lesnom ekosystéme ako celku tvorenom prostredím, rastlinstvom a živočíšstvom, a hlavne o spolupráci lesníkov a poľovníkov pri pestovaní a výchove lesa, to sú informácie, ktoré odovzdávajú naši lesníci prostredníctvom aktivít lesnej pedagogiky, ale aj osobných diskusií na rôznych podujatiach,“ uviedol k popularizačno-náučným aktivitám lesníkov generálny riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Marian Staník.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM