Ľubomíra Karmanová Správy

Článok o kamenných kvetoch vyvolal búrlivé reakcie Lučenčanov: Pozrite, čo ich tak naštvalo!

Zaťali sme do živého. Zdá sa, že táto téma je v Lučenci mimoriadne aktuálna. Prečítajte si niektoré reakcie ľudí z nášho FB!

Ilustračný obrázok k článku Článok o kamenných kvetoch vyvolal búrlivé reakcie Lučenčanov: Pozrite, čo ich tak naštvalo!
Zdroj: TASR

Kamenné kvety na Rúbanisku II? Podľa poslanca Oravca ich tu nik nechce, otvorený odkaz pre primátorku Lučenca!

„Mám dôvod sa domnievať, že primátorka mesta Lučenec nie je dostatočne oboznámená s potrebami a názormi verejnosti, čím môže dôjsť k rozhodovaniu v rozpore so záujmami občanov, ktorí formou diskusie a ankety dali najavo svoje nesúhlasné stanovisko… " Celé vyjadrenie poslanca, aj stanovisko mesta nájdete v našom článku.

Téma vás nenechala chladnými a vyvolala vášnivé reakcie na Facebooku. Pod článkom sa objavilo niekoľko komentárov. Vyberáme niektoré z nich.

„Také strašiaky by som nikde neumiestnila. Svoju slávu majú už za sebou,“ napísala nám Paťka. „Vrátiť ich spät miesto tej ohavy, čo tam po nociach vyrastá,“ myslí si Ján. „A kde bola prosím tá verejná diskusia, o ktorej hovorila hovorkyňa mesta?“ pýta sa Jaroslav.

„Ľudia vážte si umelecké diela, nieje to pomník socializmu a vôbec prečo toľká nenávisť – to si myslíte, že za bývalého režimu nevznikla kvalitná architektúra a kvalitné umenie a že to všetko snáď navrhovali vami nenávidený politici či úradníci? Za 100 to budú pamiatky ako sú pre vás secesné fasády v meste ( a vo svojej dobe sa tiež búrali lebo to nevedeli dostatočne oceniť),“ napísala Nikol.

Petko by si vedel predstaviť diela takéhoto typu, ktoré ešte existujú a týkajú sa mesta Lučenec na jednom verejnom mieste ako Open Air Galériu. „Trebárs aj v parku a inak viete čo máme v Priore? Dielo R. Sikoru 1982. Sikora je všeobecne považovaný za kľúčovú osobnosť slovenskej alternatívnej výtvarnej scény a to už od konca šesťdesiatych rokov,“ prezradil.

Všetky komentáre nájdete na našom Facebooku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM