Boris Macko Kultúra

Čo všetko ponúkne najbližší týždeň? 10 lákavých akcií v Lučenci a okolí

Neviete, ako strávite voľné chvíle počas najbližších siedmich dní? Vyberte si z ponuky desiatky podujatí v našom meste a jeho blízkosti a nuda zaručene nehrozí!

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko ponúkne najbližší týždeň? 10 lákavých akcií v Lučenci a okolí
Foto: Boris Macko

POÉZIA KAMENINY

do 9.10. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Jedinečná možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote.

ADVOKÁCIA VČERA A DNES

do 9.10. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Využite poslednú možnosť a pozrite si jedinečnú výstavu venovanú histórii aj súčasnosti advokácie. Odvíja sa na jednotlivých paneloch, ktoré mapujú jej vývoj od starého Ríma po súčasnosť. V doslovnom preklade je advokát ten, kto je privolaný na pomoc. Výstava ako celok je výsledkom spolupráce Univerzitnej knižnice Bratislava a Slovenskej advokátskej komory.

REŠTAUROVANIE KOSTOLA VO FIĽAKOVE

do 9.10. 2016, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Jedinečná výstava fotograficky dokumentuje reštaurovanie svätyne kostola nanebovzatia Panny Márie vo Fiľakove. Zachytáva postup reštaurátorov a ponúka unikátne zákulisné zábery z jednotlivých fáz čistenia a reštaurovania vzácnych fresiek, plastík a architektonických článkov v interiéri kostola.

DIEŤA STOROČIA

3.10. 2016 o 17.00, Novohradská knižnica

V knižnici tentoraz pripravili podujatie venované spomienkam profesora medicíny Imreho Magyara na Lučenec. O významnom lekárovi, rodákovi z Lučenca, sa môžete dozvedieť viac. Podujatie je v maďarskom jazyku.

KNIHY LÁMU BARIÉRY

3.10. 2016, Novohradská knižnica Lučenec

Pokiaľ neviete, čo je dekupage a čo presne to znamená, nevadí. Stačí, ak prídete na jednu z tvorivých dielničiek venovanú tejto technike. Čaká vás zdobenie keramických črepníkov servítkovou technikou. Hlavnou témou budú samozrejme jesenné motívy.

NOSME SVOJE DIEŤATKO

5.10. 2016 od 10.00, materské centrum Jahôdka

Zaujímavú akciu pripravilo Materské centrum Jahôdka pre budúcich rodičov. Kurz nosenia detí pre začiatočníkov určite pomôže nielen mamičkám, ale všetkým, ktorí sa tešia na prírastok do rodiny. Avšak pozor, prihlásiť sa treba čím skôr, lebo počet miest je obmedzený.

MALIAR LUČENCA

6.10. 2016 o 16.00, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Vernisáž výstavy diel Františka Gyurkovitsa bude začiatkom októbra, no výstava potrvá až do 4.12. 2016. Rodák z Budapešti, ktorý dlhšiu dobu žil a tvoril v Lučenci urobil mestu službu aj tým, že namaľoval portréty mestských hodnostárov.

RICHARD MÜLLER & BAND – TO NAJLEPŠIE TOUR 2016

8.10. 2016 o 19.00, Synagóga Lučenec

Richarda Müllera netreba zvlášť predstavovať. Teraz máte možnosť vychutnať si najlepšie skladby jeho kariéry! Veľké Česko – Slovenské turné nabité tými najväčšími „peckami“ uznávaného Slovenského speváka!

PRECHOD CEROVOU VRCHOVINOU

8.10. 2016 od 7.45, Námestie republiky Lučenec

Už 41. ročník tradičného turistického podujatia štartuje v Lučenci, no účastníkov čakajú kilometre pochodu. Dĺžka trasy je 15 kilometrov a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Túra začne v Hajnáčke, pokračuje cez Svetlú, Zabodu späť do obce Hajnáčka. Predpokladaný návrat do Lučenca je o 16.00.

MALÍ VČELÁRI

9.10. 2016 od 15.00, OC Galéria Lučenec

Detská tvorivá dielňa a mini disco párty je pre najmenších pripravená počas víkendu. Deti si môžu vyrobiť vlastné originálne sviečky z vosku a vyzdobiť chutné medovníčky. Zároveň je pripravená súťaž o malé darčeky.

Pozrite si jesennú galériu z ulíc Lučenca!

Čítajte tiež:

Lučenčania, značte si do mobilov a kalendárov: TOP 10 akcií počas októbra

FOTO: Lučenčania obdivovali unikátne kroje. Pestrá krása tradícií Novohradu

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM