Ľubomíra Karmanová Správy

Ďalšia rozhľadňa v našom regióne: Na otvorení parádny program, aj adrenalínové atrakcie

Po rozhľadni na Maginhrade, ktorá sa teší veľkej obľube u návštevníkov, bude onedlho v našom regióne sprístupnená ďalšia, v nadmorskej výške 851 metrov. Jej otvorenie budú sprevádzať zaujímavé adrenalínové atrakcie, ktoré si tí odvážnejší budú môcť vyskúšať na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia rozhľadňa v našom regióne: Na otvorení parádny program, aj adrenalínové atrakcie
Foto: Stanislav Bystrianský

Rozhľadňa Slopovo, ktorá leží v katastrálnom území obce Klenovec v nadmorskej výške 851 m, bude v sobotu 22. augusta oficiálne otvorená. Okrem výhľadu na okolie si budú môcť návštevníci vychutnať aj pohľad zblízka na paraglidistov a pilotov rogál, ktorí tu majú svoje štartovisko. „Oficiálne otvorenie rozhľadne začína o 10.00 hod. priamo pri rozhľadni, ku ktorej sa možno dostať po značených turistických trasách od obcí Klenovec (zo sedla Chorepa) a Kokava nad Rimavicou,“ informovala Miroslava Vargová, manažérka Miestnej akčnej skupiny Malohont.

„Výhľad na okolie spríjemnia účastníkom heligonkári z Klenovca a odvážni záujemcovia budú môcť v prípade priaznivého počasia absolvovať tandemové lety,“ prezradila Vargová.

Ako ďalej dodala, rozhľadňa je situovaná v časti obce Klenovec nazývanej laz Slopovo, ktorá je charakteristická svojim lazníckym osídlením. „Zároveň sa tu nachádza oficiálna letová plocha pre bezmotorové lietanie na závesných a padákových klzákoch – rogalo a paragliding,“ dodala. Prvý let v tejto oblasti sa uskutočnil v lete 1979 na rogale a v roku 1992 na padákovom klzáku.

Súčasťou projektu bola aj výstavba rozhľadne na Maginhrade nad Nižným Skálnikom. Súbežne s prípravnými prácami, ktoré predchádzali výstavbe 16,8 metrov vysokej rozhľadne Maginhrad, prebiehali prípravy aj na výstavbe rozhľadne na Slopove. „Výstavba bola realizovaná Miestnou akčnou skupinou MALOHONT v rámci projektu česko – slovenskej spolupráce, ktorý bol spolufinancovaný z Európskeho poľnohospodárskeho fondu pre rozvoj vidieka SR, zo štátneho rozpočtu SR, z rozpočtu obce Klenovec a Miestnej akčnej skupiny MALOHONT,“ dodala na záver manažérka Miestnej akčnej skupiny.

Rozhľadňa na vrchu Slopovo
7
Galéria
Foto: Stanislav Bystrianský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM