Michaela Mozolányová Rôzne

Darčeky zahraničným návštevám: Pivková chce prostredníctvom darov predstaviť aj špecifiká mesta

Je milou tradíciou, že pri zahraničných návštevách obdaruje primátorka svojich hostí. Zisťovali sme, podľa čoho pre ne vyberá Alexandra Pivková dary a aké už od delegácií či zahraničných partnerov obdržal ona.

Ilustračný obrázok k článku Darčeky zahraničným návštevám: Pivková chce prostredníctvom darov predstaviť aj špecifiká mesta
Zdroj: TASR

Podľa primátorky mesta je potrebné prostredníctvom darov predstaviť aj špecifiká, kultúru a gastronómiu mesta a regiónu. „Dary sa vyberajú podľa toho, či sa jedná o ženu alebo muža, aké postavenie má a aké má záľuby. Prostredníctvom darov sa snažíme prezentovať nielen históriu a súčasnosť, ale aj kultúru a gastronómiu mesta Lučenec,“ informovala Michaela Hrnčiarová, hovorkyňa primátorky.

Ako pokračovala, dary, ktoré dostáva primátorka od zahraničných hostí, sú v mnohom podobné. „Väčšinou sú to propagačné materiály daného mesta, inštitúcie alebo štátu,“ uviedla a doplnila, že každý dar je svojím spôsobom zaujímavý, pretože prezentuje mesto, inštitúciu alebo štát.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM