Kristína Kožiaková Správy

Dážď neustáva: Hladiny vodných tokov v lučeneckom okrese stúpajú, kde je najviac?

Hladiny vodných tokov v okrese Lučenec po aktuálnych zrážkach začali stúpať, výraznejšie nebezpečenstvo však zatiaľ nehrozí a tretí stupeň povodňovej aktivity doteraz nemuseli vyhlásiť ani v jednej obci.

Ilustračný obrázok k článku Dážď neustáva: Hladiny vodných tokov v lučeneckom okrese stúpajú, kde je najviac?
Zdroj: TASR

O aktuálnej situácii informoval Ľubomír Hric, zástupca vedúceho odboru krízového riadenia Okresného úradu v Lučenci.

„V obci Trenč máme naďalej vyhlásený druhý stupeň povodňovej aktivity. Vykonáva sa tam prečerpávanie vody z intravilánu obce, kam sa pretláča odspodu z vodného toku Ipľa,“ uviedol Hric. Dodal, že stúpa aj hladina rieky Suchá v obci Prša.

„Na vodnom toku je tam v súčasnosti vyhlásený taktiež druhý stupeň povodňovej aktivity,“ podotkol. Ak budú zrážky naďalej pretrvávať, považuje za možné, že bude potrebné vyhlásiť druhý stupeň aj v obci Jelšovec.

„Starostka v tejto dedine však pripravila určité opatrenia a v spolupráci so Správou povodia horného Ipľa zabezpečuje všetko potrebné,“ povedal zástupca vedúceho odboru.

Celková poveternostná situácia v okrese v súčasnosti nie je podľa jeho slov najpriaznivejšia. „Stále prší, hoci už trochu miernejšie. Zrážky by mali trvať približne do 20.00 h. Dúfame, že dovtedy neprídu silnejšie dažde, ktoré by situáciu zhoršili,“ uzavrel Hric.

Môže vás zaujímať:

Okresu Lučenec hrozí povodeň z trvalého dažďa: Varovanie druhého najvyššieho stupňa!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM