Katarína Oravská Rôzne

Detvianskemu výrobcovi sa podarilo výrazne zvýšiť export do USA: Z takýchto tržieb sa teraz raduje...

Detviansky výrobca sa môže radovať. Jeho produkty sa mu darí priaznivo predávať v USA. Práve z exportu na americký trh mu výrazne narástli tržby.

Ilustračný obrázok k článku Detvianskemu výrobcovi sa podarilo výrazne zvýšiť export do USA: Z takýchto tržieb sa teraz raduje...
Zdroj: TASR

Výrobca okien Makrowin zvýšil tržby o 14 %, pomohol export do USA. Medziročné zvýšenie tržieb o 14 % na 467 590 eur zaznamenal v prvom polroku 2014 výrobca energeticky úsporných drevených a drevohliníkových okien Makrowin, Detva. Za rastom tržieb stál predovšetkým zvýšený export do USA.

„Práve na americkom trhu sa nám podarilo v porovnávanom období zvýšiť odbyt až o 46 %,“ uviedol riaditeľ firmy Dušan Majer. Spoločnosť vyrába aj pre rakúsky trh, ale najvýznamnejší je pre ňu trh práve Spojených štátov. „Tržby nám medziročne najviac narástli práve z exportu do USA, ale o 9 % sa nám zvýšil aj odbyt na slovenskom trhu,“ priblížil riaditeľ.

Makrowin funguje od roku 1997. Najväčší podiel na produkcii majú drevohliníkové okná, ale špecializujú sa aj na veľké presklené drevohliníkové posuvné steny. Potenciál vidí firma v segmente pasívnych, nízkoenergetických a nulových domov, pre ktorý dodáva najviac.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM