Ľubomíra Karmanová Správy

Divadlo, tanečný dom, aj známa maďarská osobnosť: Vo Fiľakove sa január bude niesť v duchu maďarskej kultúry

Mestské kultúrne stredisko vo Fiľakove pripravilo na január v rámci Dní maďarskej kultúry bohatý program. Súčasťou bude divadelné predstavenie, tanečný dom pre deti, operetný galaprogram a predstavia sa aj známe osobnosti z Maďarska.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo, tanečný dom, aj známa maďarská osobnosť: Vo Fiľakove sa január bude niesť v duchu maďarskej kultúry
Zdroj: TASR

Pre Fiľakovčanov, ale aj návštevníkov mesta pripravilo v januári Mestské kultúrne stredisko (MsKS) Fiľakovo v spolupráci s ďalšími organizátormi bohatý program. V piatok 15.1. sa divadelným predstavením Pre koho niet miesta v raji v podaní Divadla B. S. Timravy z Lučenca začne podujatie Spoznajme sa! – Dni maďarskej kultúry.

Tragédiu o živote a láske Imre Madácha a Alžbety Fráterovej si môže verejnosť pozrieť o 18.00 hod. v divadelnej sále MsKS. „Slovenské predstavenie spracúvajúce maďarskú tematiku je pozitívnym príkladom pokojného spolunažívania tu žijúcich národností, ktoré svoje kultúry navzájom ctia a uznávajú,“ uviedla Andrea Illés Kósik z MsKS.

V tomto duchu sa bude niesť aj tanečný dom pre deti s tancami maďarských a slovenských regiónov, ktorý sa uskutoční v stredu 20. januára o 15.00 hod. v MsKS pod vedením detských folklórnych súborov Malá Rakonca a Jánošík. Podujatia sa zúčastnia aj ďalšie detské folklórne súbory z regiónu.

„V piatok 22.januára o 17.00 hod. bude v MsKS predstavenie CD rodáčky z tohto kraja Katalin Szvorák za spoluúčinkovania známej maďarskej osobnosti Júlii Kudlik,“ dodala Andrea Illés Kósik. Program bude pokračovať v nedeľu 24.1. o 18.00 hod. novoročným operetným galaprogramom, v ktorom bude účinkovať maďarská speváčka Katalin Pitti a jej hostia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM