Samospráva

Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje mesto 200-tisíc eur

Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách.

Ilustračný obrázok k článku Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje mesto 200-tisíc eur
Zdroj: Mesto Lučenec

Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách, informovala primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200-tisíc eur.

Aj podpora súkromníkov

„Pokiaľ sa navýšia podielové dane, tak s poslancami vieme túto sumu v rozpočte ešte zvýšiť. Pri výstavbe detských ihrísk nás však podporujú aj banky a takisto spoločnosti, v ktorých máme podiely,“ priblížila Pivková s tým, že prostriedky na ihriská sa samospráva snaží získavať napríklad aj v rámci projektových výziev obchodných reťazcov.

Primátorka tiež pripomenula, že do roku 2014 sa detské ihriská v Lučenci stavali len v rámci bytovej výstavby a až posledné štyri roky samospráva postupne buduje nové.

V uplynulom roku tak vybudovali a doplnili ihriská v piatich lokalitách, napríklad na Vajanského ulici, Ľadove, či Sídlisku Rúbanisko II.

Nové ihrisko vo vnútrobloku sídliska Osloboditeľov
8
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec

Areál zábavy

Naposledy tak bolo koncom novembra, kedy vo vnútrobloku sídliska Osloboditeľov v Lučenci slávnostne otvorili nové detské ihrisko. Tento projekt finančne podporila spoločnosť Veolia a Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť a.s. a je to už štvrté ihrisko, ktoré tento rok vybudovali na Slovensku v spolupráci s mestami a obcami.

V areáli ihriska inštalovali dvojmiestnu hojdačku, hraciu zostavu, pružinovú zostavu – koník, pružinovú zostavu – auto, prevažovaciu detskú hojdačku, oceľový kolotoč, detskú kresliacu tabuľu, informačnú tabuľu s prevádzkovým poriadkom, lavičku a odpadový kôš. Okrem hracích prvkov sme tu umiestnili informačnú tabuľu s názvom Biodiverzita v meste.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM