Nicole Regecová Tlačové správy

Do regiónu vniesol nový štýl: V jeho podnikoch sa budete cítiť svetovo!

Kúsok Ameriky či Francúzska môžete zažiť aj vo svojom meste. Spoznajte podniky, ktoré vás dostanú za hranice Slovenska!

Ilustračný obrázok k článku Do regiónu vniesol nový štýl: V jeho podnikoch sa budete cítiť svetovo!
24
Galéria
Zdroj: Miroslav Nosáľ

Výborné jedlo, špecifický interiér či príjemná obsluha – všetko nájdete v podnikoch Vintage Bistro Restaurant a Expres v lučeneckej Galérii. Obe prevádzky má na svedomí Miroslav Nosáľ. Ten začal v našom regióne raziť odlišný štýl podnikov, pričom sa sústreďuje na ich tematickosť. „90% všetkých barov či reštaurácii je podobných. Ja chcem byť iný,“ vysvetľuje svoj zámer. Sympatický majiteľ prezradil, v čom tkvie jeho úspech.

Od čašníka po majiteľa

Po skončení Hotelovej Akadémie v Brezne Miro začínal ako čašník na Slovensku. Časom nazbieral množstvo skúseností zo zahraničia. Pracoval v Írsku, Škótsku či na Cypre. „Prešiel som od umývača riadu až po manažéra hotela, takže viem, aké úlohy môžem svojim zamestnancom dať. Keď mi čašník povie, že niečo sa nedá, dám si zásteru a ukážem mu to,“ vysvetľuje.

Keď po potulkách svetom stretol správnych ľudí, veci sa dali do pohybu. Vo Zvolene otvoril Vintage Bistro a Jack's Pub. Spustil taktiež dve prevádzky v obchodnom centre Galéria v Lučenci – Vintage Bistro Restaurant a Vintage Bistro Expres. Tie sú rozdelené podľa kuchyne, reštaurácia má otvorenú kuchyňu, pričom varí jedlá mediteránského štýlu a bistro sa špecializuje na slovensko-maďarské jedlá.

Zdroj: Miroslav Nosáľ

Iní ako ostatní

Vytvorenie dokonalej atmosféry je základ. Vo vintage podnikoch sa budete cítiť ako doma: „Máme tam plno kníh, ktoré som doniesol z domu. Aj staré fotky na stenách sú zábery mojej rodiny. Šálky máme každú inú, jednoducho, ako doma. Dokonca sami zákazníci nám nosia ich vlastné šálky.“

Podnikateľ vo svojich prevádzkach dbá na každý detail. Čašníci majú dokonca na mieru vyrobené kreatívne zástery, ktoré neuvidíte nikde inde. „Najjednoduchšie by bolo si zobrať od Coca Coly zadarmo zástery a dať čašníkom čierne košele. Boli by ako všetci ostatní, to som nechcel,“ myslí si.

Zvolenské Vintage Bistro je navyše špecializované na raňajky. K tomu samozrejme patrí dobrá káva: „V tomto prípade ideme v našom regióne tiež iným smerom. Spolupracujeme so zvolenskou pražiarňou Oro, kde podľa mojich požiadaviek zostavili kávu, ktorá by mala ľuďom chutiť. Je to 100% indická robusta.“

Zvolenské Hard Rock Cafe

Keďže Miro odjakživa zbožňoval Hard Rock Cafe, jeho sen bol jasný: „Vždy som chcel mať takýto podnik. Až teraz sa našiel vhodný priestor na námestí vo Zvolene v historickej budove.“ Nový Jack's Pub je zameraný na whisky a bourbony. „Momentálne máme okolo 90 druhov alkoholu. Chcem, aby tu mali ľudia možnosť ochutnať nápoje, ku ktorým sa bežne nedostanú,“ objasňuje.

Americký interiér či plagáty známych hudobníkov dopĺňa rocková hudba. V Jack's si užijete živú kapelu každý víkend. „Aj keď sa mi teraz všetci smejú, môj najväčší sen je spraviť hudobný večer so svetovým interpretom. S nadsázkou poviem, že nám tu zahrá unplugged Sting,“ usmieva sa podnikateľ.

Zdroj: Miroslav Nosáľ

Najdôležitejšia je služba

Nie všetko je len o dokonalom zovňajšku. Miro je presvedčený, že služby sú alfa a omega: „Darmo budeme mať zlaté kľučky, keď nebudeme mať obsluhu, ktorá spraví dobrú kávu. Zákazník sa predsa vracia aj za ľuďmi.“ Zvolenčan preto dbá, aby jeho čašníci vedeli o ponúkanom sortimente aj niečo povedať.

Miro je presvedčený, že na Slovensku nevieme doceniť hostia, ktorý nosí peniaze: „Pokiaľ čašníci nepochopia, že ich neplatí zamestnávateľ, ale platí ich hosť, tak to nebude fungovať. Oni by mali zháňať tých ľudí z ulice, že poďte ku nám, veď chcem výplatu. A nie dúfať, aby nebolo veľa roboty.“

V priloženej fotogralérii si pozrite zábery, ktoré vás vtiahnu do atmosféry podnikov.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

FOTO: Zažite kúsok Ameriky či Francúzska aj vo vašom meste!
24
Galéria
Zdroj: Miroslav Nosáľ
FOTO: Zažite kúsok Ameriky či Francúzska aj vo vašom meste!
24
Galéria
Zdroj: Miroslav Nosáľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM