Jakub Forgács Rôzne

Dobré správy: IT firma vybuduje v Bystrici vývojové centrum a zamestná ľudí

Slovenská IT firma s nezvyčajným príbehom, keď svoju kariéru odštartovala v samom centre moderných technológii - Silicon Valley v USA, začína budovať svoje výskumné a vývojové centrum v Banskej Bystrici. Už tento rok chce zamestnať 40 ľudí a investovať v meste 2 milióny eur.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy: IT firma vybuduje v Bystrici vývojové centrum a zamestná ľudí
Zdroj: TASR

Ako na dnešnej tlačovej konferencii povedal výkonný riaditeľ Tomáš Jančo, výskumné centrom v meste pod Urpínom bude zamerané na oblasť sieťových technológií. „Už dnes pracujeme na takých riešeniach, ktoré prídu do praxe o niekoľko rokov,“ uviedol.

Spoločnosť vznikla pred dvanástimi rokmi a začala sa venovať vývoju prototypového softvéru, výskumu sieťových technológií, štandardov a patentov. „Naša cesta bola opačná, najprv sme prerazili v zahraničí,“ pripomenul Jančo. V Kalifornii úspešne pôsobia od roku 2009, v súčasnosti tam majú obchodné zastúpenia a jej softvérový inžinieri patria medzi tých najlepších. Centrála firmy je v Bratislave, kde je zamestnaných 80 ľudí.

Až 82 % obchodných aktivít realizuje spoločnosť v USA. Pracuje pre korporácie patriace do FORTUNE 500, ktoré sú lídrami na scéne sieťových riešení, ale aj pre spoločnosti, ktoré sa zaoberajú správou a distribúcii elektrickej energie. Robia však aj aplikácie pre mobilné telefóny. Pri rozširovaní kolektívu chcú spolupracujú a chcú spolupracovať aj s fakultou IT a informatiky STU v Bratislave ako aj s obdobnou fakultou UMB v Banskej Bystrici. Firma má v pláne na tento rok dosiahnuť obrat 6 miliónov eur. Vlani zaznamenala zisk približne 120 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM