Michaela Mozolányová Samospráva

Dobré správy pre vodičov: Pozrite sa, kde vzniknú nové parkovacie miesta!

V Lučenci pribudnú ďalšie parkovacie miesta v jednej z najvyťaženejších častí mesta. Ráta sa aj s vybudovaním bezbariérovej rampy a chodníka.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre vodičov: Pozrite sa, kde vzniknú nové parkovacie miesta!
Zdroj: TASR

Mesto Lučenec plánuje v najbližšom období rozširovať ďalšie parkovisko. „Jedná sa o parkovisko pri Okresnom úrade zo strany nemocnice. Celé parkovisko sa posúva smerom k nemocnici, nakoľko sa dispozične bude do budúcna upravovať celá plocha aj s prihliadnutím na rekonštrukciu mestskej budovy, kde sídli Okresný úrad,“ informovala Mária Bérešová, hovorkyňa mesta Lučenec.

Mesto už podľa jej slov zverejnilo žiadosť o udelenie súhlasu na výrub drevín rastúcich v tejto lokalite z dôvodu plánovaného rozširovania parkoviska. „Konkrétne sa výrub týka smreku (2ks), borovíc (5ks), kríkov (7ks) jedného dulovca a spiraeu,“ povedala.

Parkovisko bude podľa jej vyjadrenia pozostávať z kolmých parkovacích boxov a prístupovej cesty. „Spolu bude na parkovisku vyše 20 miest a počíta sa aj s vybudovaním bezbariérovej rampy a chodníka. Parkovisko by malo byť zhotovené v I. polroku tohto roka,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM