Michaela Mozolányová Samospráva

Dobrovoľne príde o balík peňazí: Primátorka Pivková odmietla vyšší plat!

Lučenecká primátorka si neprilepšila. Návrh na zvýšenie mesačnej mzdy, ktorý predložila mestskému zastupiteľstvu poslankyňa Kvetoslava Dedinská, primátorka odmietla.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľne príde o balík peňazí: Primátorka Pivková odmietla vyšší plat!
Zdroj: TASR

Do okruhu tém utorkového mestského zastupitelstva v Lučenci sa zaradil aj návrh na zvýšenie platu primátorky Alexandry Pivkovej.

Zo zákona patrí primátorovi plat, ktorý je súčinom priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve vyčíslenej na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok a násobku uvedeného v § 4 ods. 1 citovaného zákona podľa počtu obyvateľov. Primátorke nášho mesta teda patrí podľa počtu obyvateľov 2,89 násobok priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve, čo je 824 eur. Po znásobení je to suma 2 382 eur, ktorú mohli poslanci mestského zastupiteľstva ešte navýšiť až o 70 percent.

Návrh na zvýšenie mesačného platu primátorky predložila mestskému zastupiteľstvu poslankyňa Kvetoslava Dedinská. Primátorka to však odmietla. Jej mzda teda ostáva nezmenená. Od 1. júna 2011 dostáva 2 666 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM