Jakub Forgács Krimi

Dôchodkyňa v našom okrese prišla o stovky eur: Nechala sa oklamať a čo nastalo potom?

Prípady dôchodcov, ktorí naletia podvodníkom, sa množia ako huby po daždi. Podobnú nepríjemnú skúsenosť má aj 91-ročná pani, ktorá prišla o poriadny balík peňazí. Tým sa to však neskončilo!

Ilustračný obrázok k článku Dôchodkyňa v našom okrese prišla o stovky eur: Nechala sa oklamať a čo nastalo potom?
Zdroj: TASR

Polícia v Lovinobani začala trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. „V pondelok (23.5.) krátko po 19:00 zatelefonoval na pevnú linku dôchodkyni (81) z Polichna neznámy muž. Vydával sa za jej vnuka a žiadal od nej peniaze, pretože mal nehodu a potreboval ich na uhradenie škody,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Povedal jej, že pre peniaze pošle kamaráta. Následne prišiel za poškodenou neznámy muž, ktorému odovzdala 600 eur,“ pokračovala hovorkyňa.

„Na ďalší deň (24.5.) v dopoludňajších hodinách dôchodkyňa zistila, že sa niekto vlámal do rodinného domu, ktorý je v súčasnosti neobývaný. Páchateľ nezisteným spôsobom vošiel na oplotený pozemok patriaci k rodinnému domu a prešiel k vchodovým dverám, ktoré vylomil,“ povedala Faltániová so slovami, že v izbách povyhadzoval šatstvo zo skríň, roztrhal vankúše, paplóny a matrace, ale nič neukradol.

„Dôchodkyni tak vznikla poškodením škoda odhadnutá na 310 eur,“ dodala hovorkyňa so slovami, že vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie za prečin porušovanie domovej slobody v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Prípad je v štádiu vyšetrovania a po páchateľovi pátrame. Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Čítajte tiež:

Vlak neďaleko Lučenca zrazil jeleňa. Rušeň si to škaredo odniesol!

  • Foto: ilustračné
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM