Boris Macko Správy Samospráva

Dôležité INFO pre Lučenčanov: Ako a kedy sa zbaviť nebezpečného a bioodpadu?

Nahromadili sa vám odpadky? Zisťovali sme, čo s biologickým a nebezpečným odpadom v Lučenci? Pozrite si termíny zberov a odvozov!

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre Lučenčanov: Ako a kedy sa zbaviť nebezpečného a bioodpadu?
Foto: Boris Macko

Lučenčania, zbystrite pozornosť! V meste prebieha pravidelný zber a odvoz nebezpečného aj biologického odpadu. Práve v prípade biologicky rozložiteľných odpadov zo záhrad rodinných domov je odvoz pravidelný a má svoj harmonogram. Počas októbra a novembra raz za dva týždne. Presnejšie v 40., 42., 44. a 46. týždni. Mesto preto žiada obyvateľov, aby rastlinný odpad vykladali na verejné priestranstvá len jeden deň pred zberom, a tak predišli tak ďalšiemu znečisťovaniu.

Čítajte tiež: FOTO: Do lučeneckého parku zavítala jeseň. Farebná nádhera láka ľudí

V prípade nebezpečného odpadu je v spolupráci s firmou Detox pripravený odvoz na sobotu 1. októbra 2016. Na zberné miesta môžete priniesť autobatérie, batérie, farby po záručnej dobe, fotografický papier, lieky po záručnej dobe, motorový olej, olejové filtre, odpadové chemikálie, či elektroodpad. No doniesť možno aj staré elektrospotrebiče, alebo riedidlá, prípadne rozpúšťadlá.

Zberné miesta budú na sídlisku Rúbanisko, na Uliciach Mocsáryho, Osloboditeľov, či Pavla Dobšinského. Presnejšie informácie o stanovištiach sú na stránke mesta, prípadne na mestskom úrade.

Čítajte tiež: FOTO: Veľká obnova Haličského zámku. Nádherná premena a desiatky pracovných miest

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM