Boris Macko Rôzne

Dôležité INFO pre lučeneckých rodičov. Poznáme termíny zápisov do škôl v meste

Máte doma malé ratolesti, ktoré nastupujú do školy? Potom neprehliadnite dôležité informácie k zápisu!

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre lučeneckých rodičov. Poznáme termíny zápisov do škôl v meste
7
Galéria
Zdroj: TASR

Rodičia budúcich prváčikov v Lučenci by nemali zabudnúť na ich zápis. Už sú známe aj presné termíny – pondelok 3. apríla a utorok 4. apríla 2017. Zápisu sa musia zúčastniť obaja rodičia s dieťaťom. Mesto už upravilo zápisy aj novým všeobecne záväzným nariadením. Samozrejmosťou je, že rodičia musia na zápise predložiť svoj občiansky preukaz a rodný list dieťaťa.

Zápis prebieha na základných školách podľa jednotlivých školských obvodov, ktorých je v Lučenci šesť. V nich sú základné školy na Vajanského ulici, na Rúbanisku II, Bratríckej ulici, dve sú na Haličskej ceste a jedna s vyučovacím jazykom maďarským je na ulici J. Kármána. Rodičia môžu pre dieťa vybrať aj súkromnú ZŠ na Gemerskej ceste a cirkevnú na ulici T. G. Masaryka.

Treba ale mať na pamäti, že ak rodič vyberie školu pre svoje dieťa mimo školského obvodu, do ktorého patrí, riaditeľ školy ho zapíše, len ak má voľné miesto. Prednosť majú deti, ktoré v príslušnom obvode bývajú. V takomto prípade je lepšie podať žiadosť písomnou formou. Ak rodič nemôže prísť na zápis v uvedenom termíne, dohodne si s riaditeľom školy náhradný termín, a to najneskôr do 15. apríla 2017. V prípade nejasností je najlepšie obrátiť sa na riaditeľov príslušných škôl alebo Školský úrad na Novohradskej 1 v Lučenci.

Pozrite si v našej galérii ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí zmení v novom školskom roku zriaďovateľ
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM