Simona Husaniková Krimi

Drzosť, aká sa len tak nevidí: Opitý zákazník si sadol za volant taxíku a ufujazdil

Ladislav (27) napadol podľa polície v raňajších hodinách taxikára, ktorému ukradol taxík a vozil sa ním po Lučenci. Mladík mal v sebe viac ako 3 promile alkoholu. Skončil v cele.

Ilustračný obrázok k článku Drzosť, aká sa len tak nevidí: Opitý zákazník si sadol za volant taxíku a ufujazdil
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu začal poverený príslušník okresného dopravného inšpektorátu v Lučenci trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z ktorých zároveň vzniesol obvinenie voči 27-ročnému Ladislavovi z Lučenca.

Chytil ho pod krk

Skutkov sa mladík mal podľa obvinenia dopustiť v nedeľu v skorých ranných hodinách, keď po predchádzajúcom požití alkoholu využil jednu z lučeneckých taxislužieb. Počas jazdy sa však začal agresívne správať voči vodičovi. ,,Muža chytil pod krk a snažil sa ho napadnúť. Vodič následne s vozidlom zastavil a vystúpil z vozidla von. Obvinený situáciu využil, presadol si na sedadlo vodiča a bez akéhokoľvek jeho súhlasu s vozidlom odišiel," informovala Petra Vašková, hovorkyňa policajného zboru v Banskej Bystrici.

Ožratý za volantom

Vodič podľa polície pokračoval až na križovatku ulíc Masarykova a Železničná, kde už bol zastavený hliadkou strážcov zákona, ktorá vozidlo na základe oznámenia prenasledovala. Následne bol 27-ročný Ladislav predvedený na policajné oddelenie v Lučenci. ,,Po vykonaní dychovej skúšky mu bola nameraná hodnota 1,53 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte viac ako 3 promile alkoholu v krvi. Tým sa obvinený dopustil aj porušenia zákona o cestnej premávke," dodala Vašková. Muž bol až do rozhodnutia súdu umiestený v cele predbežného zadržania.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM