Správy

Dušičky sa blížia: V okolí lučeneckého cintorína dôjde k zmene dopravy

Počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých sa bude v okolí cintorína meniť organizácia dopravy. Lučenecký cintorín predĺži otváracie hodiny počas sviatkov.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sa blížia: V okolí lučeneckého cintorína dôjde k zmene dopravy
Zdroj: lucenec.sk

Mesto Lučenec oznamuje obyvateľom mesta, že počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých v dňoch od 26. októbra 2017 do 2. novembra 2017 (8,00 hod.) dôjde k zmene organizácie dopravy v lokalite Centrálneho a Kalvínskeho cintorína.

Čiastočné obmedzenie cestnej premávky bude na časti miestnych komunikácií – Ul. Adyho, Komenského, cintorínska, Járkova, Pivničný rad a vnútroblok Ul. Vajanského v meste Lučenec.

Zmena otváracích hodín

Z dôvodu blížiaceho sa sviatku a zvýšenej návštevnosti centrálneho cintorína v Lučenci prispôsobuje prevádzkovateľ aj otváracie hodiny. V období Sviatkov všetkých svätých a Pamiatky zosnulých bude prístup na cintorín predĺžený od 6:00 až do 22:00 hod.

Na poriadok a bezpečnosť v areáli cintorína a jeho okolí by mali dozerať hliadky mestskej polície. Polícia zároveň upozorňuje návštevníkov cintorína, aby si dávali pozor na svoj majetok a strážili si tašky či kabelky. Ostražití by mali byť aj majitelia áut parkujúcich pred cintorínmi, veci zabudnuté na sedadlách môžu lákať zlodejov.

Spomienkové stretnutia

V dňoch 31. októbra a 1. novembra 2017 organizuje mesto Lučenec, Zbor pre občianske záležitosti Človek – človeku, Rímskokatolícka cirkev Lučenec, Evanjelická cirkev v Lučenci, Bratská jednota baptistov v Lučenci a Reformovaná cirkev v Lučenci spomienkové stretnutia venované pamiatke zosnulým Zlomené krídla.

V utorok 31. októbra o 15:30 hod. sa začne pri veľkom kríži lučenského cintorína ekumenické stretnutie. V stredu 1. novembra o 15:30 pri veľkom kríži začína Svätá omša venovaná spomienke na všetkých zosnulých.

„Cez víkend 28. a 29. októbra bude od 14.00 do 17.00 hodiny sprístupnená Sieň významných osobností, posledný októbrový a prvý novembrový deň bude sieň k dispozícii od 13.00 hodiny,“ uviedla Mária Bérešová, vedúca kancelárie primátorky.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM