Tlačové správy

Extrémny beh a drsné prekážky: Team Epic Race na čele s Davidom (26) chystá v našom regióne veľkolepé preteky!

Siahnuť na svoje dno budete môcť už aj v našom regióne. Kokava nad Rimavicou v Banskobystrickom kraji bude patriť tento rok všetkým, ktorí radi prekonávajú samých seba. Chystá sa legendárny EPIC RACE-Night Vision!

Ilustračný obrázok k článku Extrémny beh a drsné prekážky: Team Epic Race na čele s Davidom (26) chystá v našom regióne veľkolepé preteky!
Zdroj: Dnes24.sk

Tím série prekážkových behov Epic Race chce opäť spraviť niečo neobyčajné a niečo, čo by oživilo ďalší región, tentokrát na strednom Slovensku. Po májovej Komoči (okres Nové Zámky) prichádza na rad stredné Slovensko, konkrétne Kokava nad Rimavicou.

David Kanyicska. To je meno 26-ročného chalana, ktorý chcel spraviť niečo neobyčajné, niečo čo tu ešte nebolo, a tak spolu s mladými nadšencami vytvoril Team Epic Race. Prečítajte si rozhovor s tvorcom snáď najúspešnejšieho športového podujatia v okolí ;)

Predstav nám trochu EPIC RACE-Night Vision. Čo to je a o čom bude?

Night Vision v preklade znamená „nočné videnie“. Je to pokračovanie seriálu veľkolepého prekážkového behu EPIC RACE, ktorý ponúka ľuďom ukázať ich schopnosti a zdatnosti. Môžu vypustiť nadbytočnú energiu a dokázať šikovnosť ďaleko od počítačov a tabletov. Názov nadväzuje na štýl, v akom bude ďalší prekážkový beh usporiadaný. Nočná verzia prekážkového behu bude jedinečnou a netradičnou skúškou pre zúčastnených. Každý jeden súťažiaci dostane „svietiace“ tričko, prekážky budú viditeľné jedinečnými farbami, a všetko bude zvýraznené rôznymi svetelnými efektami.

Máš teda za sebou Day Zero v Komoči, ako preteky dopadli, koľko ľudí prišlo, aká bola atmosféra?

Áno, úspešne a bez akýchkoľvek zranení máme za sebou prvý Epic Race. Náš DJ Lucas Brown, zo zoskupenia ARTHouse Music, nám už na začiatku vytvoril svojimi hudobnými setmi skvelú atmosféru, ktorá zotrvala až do konca podujatia. Po menšej rozcvičke zaznel prvý výbuch z dela, a týmto bola odštartovaná prvá, kratšia trať behu. Na súťažiacich bolo po dobehnutí do cieľa vidno spokojnosť, radosť, ale miestami i to, že museli prejsť menším utrpením. Na podujatí bolo zúčastnených približne 150 ľudí, z toho sa pred štart postavilo asi 90 súťažiacich. Návštevníkom ďakujeme za účasť a pozitívne ohlasy na našom Facebooku.

Čo ťa viedlo k tomu zorganizovať takéto preteky po južnom Slovensku aj na strednom?

Keďže Epic Race prekážkový beh nie je plánovaný ako jednorázové podujatie, ale ako séria, ďalšia súťaž bola už očakávaná. Najideálnejšie miesto, ktoré zodpovedá našim predstavám pre Night Vision, sme našli v oblasti Kokavy nad Rimavicou, presnejšie v objekte, ktorý sa nachádza približne 11km od spomínaného mestečka. Vďaka tomuto prinášame novú vec do regiónu, v ktorom ešte niečo takéto nebolo.

Aké muchy by si vychytal teraz po Komoči, ktoré nechceš zopakovať pri Kokave?

V Komoči bol pri organizácii našim najväčším nepriateľom čas, keďže sme mali oblasť trate k dispozícii na určitú dobu. Za tento čas sme na trati museli zostaviť všetky prekážky a po súťaži všetko nechať v pôvodnom stave. Našťastie pokiaľ prišla súťaž, všetky prekážky boli umiestnené na svojich miestach, za čo sme si aj my vytrpeli svoje.

Má EPIC RACE ako taký špeciálnu cieľovú skupinu?

EPIC RACE si nevyberá súťažiacich. Slobodne ponúka možnosť zúčastnenia sa pre každého, kto chce vyskúšať, čoho je sám schopný, a koho preháňa duch súťaže, má rád vyšší stupeň adrenalínu, chce sa dobre zabávať, veľa sa smiať, alebo len nechce byť doma medzi štyrmi stenami.

Ale určite musia spĺňať aj nejaké podmienky alebo aspoň predpoklady?

Samozrejme, jednak musia byť úplne zdraví, fyzicky a mentálne spôsobilí na boj s prekážkami. Dôležitý je aj vek. Prihlásiť sa môže len 18-ročná osoba. 16-roční majú možnosť sa prihlásiť s doprovodom, t.j. môžu sa zúčastniť s ďalšou osobou, ktorá dovŕšila 18. rok života.

Je to o tom, že kope každý sám za seba, alebo sa môžu prihlásiť aj tímy?

Individuálne môžu štartovať tí, ktorí si sami chcú vyskúšať čoho sú schopní, ako zvládať pekážky a ako pretekať s časom. S nie v poslednom rade zvíťaziť sám nad sebou.

Duálne – v pároch môžu štartovať tí, ktorí chcú zvládnuť súťaž spolu s najlepším kamarátom alebo kamarátkou. V tejto skupine môže súťaž absolvovať 16–17 ročná osoba spolu s 18-ročnou osobou.

Ďalšou formou je 5-členná skupina, kde sa môže prihlásiť partia kamarátov, kolegovia v rámci firmy alebo rodinné družstvo. Aký terén môžu účastníci očakávať práve na spomínanej Kokave nad Rimavicou, podľa čoho si vyberal túto oblasť? Kokava-Línia je oblasť bohatá na stúpajúci povrch, čo sme si všimli už pri plánovaní trate je, že to určite nebude jednoduché. Popritom, že organizujeme náročnú súťaž, samozrejme musíme dohliadať aj na bezpečnosť. Účastníci sa nemusia tentokrát obávať blata, keďže by neboli po prekonaní prekážky viditeľné ani „svietiace“ tričká, vďaka ktorým sa súťažiaci lepšie spoznajú a sú viditeľnejší aj pre okolité publikum. Plocha musí byť kvôli orientácii a bezpečnosti pustá (čo sa týka vody a blata).

Aká je dlhá trať? A prezraď aj nejaké konkrétne prekážky ;)

Trate majú dĺžku 5 a 10km, na ktorých bude umiestnených 20 prekážok. Tieto prekážky budú viditeľné a zaujímavé vďaka špeciálnej farbe a aby toho nebolo málo, ich zaujímavosť zvýšia aj rôzne svetelné efekty. Prekážky budú rôzne, od jednoduchých po náročné, od malých až po veľké. Viac k nim neprezradím :)

Budú preteky zároveň súťažou o výhry?

Na takejto súťaži môže človek získať skôr nehmotné výhry, ako sú spokojnosť a hrdosť, keď mu v cieli okolo krku zavesia medailu, môže získať nových priateľov, alebo možno niekto práve tu spozná lásku svojho života. Ale, ceny samozrejme budú. Nebudú však rozdelené podľa umiestnenia, ale vyžrebované na základe štartovacieho čísla. Pôjde napríklad o adrenalínové výhry ako tandemový let, rafting či jazda na športiaku.
Tí, ktorí sú schopní prekonať celú súťaž, dostanú okrem medaile aj darčekový balík, ktorý obsahuje tričko, niečo pod zub a nápoj na osvieženie.

Samozrejme myslíme aj na tých, ktorých ženie vpred športový duch a chcú ukázať, čoho sú schopní a do cieľa chcú dobehnúť medzi prvými. Prví traja víťazi, chlapi aj ženy, získajú vstupenku na ďalšie preteky Epic Race ďalej dostanú aj vstupenku na ďalšiu súťaž. Okrem toho sa meno mužského aj ženského víťaza dostane na putovný pohár, ktorý môžu obdivovať všetci zúčastnení súťažiaci.

A čo sprievodné akcie?

Po súťaži pripravujeme menšiu afterparty, keďže koniec pretekov bude až neskoro večer a viac programu sa nám do toho žiaľ nezmestí. Na druhej strane budú na nasledovnej súťaži pripravené rôzne sprievodné akcie, keďže chceme zväčšiť naše podujatie aj takouto formou.

Vieme, že na Slovensku už podobná akcia funguje. V čom bude EPIC RACE iný a lepší?

Charakteristickou črtou je, že každá jednotlivá súťaž prekážkového behu Epic Race je vytvorená pod iným dátumom, na novom mieste a v novom štýle. A okrem toho, ide o Night Vision. To je sám o sebe unikát.

Kedy teda EPIC RACE-Night Vision bude a ako sa tam môžu ľudia prihlasovať?

Bude to 29. augusta 2015, miesto konania je Kokava-Línia (cca 11km od Kokavy nad Rimavicou). Registráciu sme už spustili, súťažiaci si môžu zakúpiť lístok na našej webovej stránke.

Tak čo, máte chuť vyskúšať, kam až siahajú vaše hranice? Netreba váhať! Vždy aktuálne informácie nájdete na www.epicrace.sk alebo na stránke Facebook.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Extrémny beh a drsné prekážky: Team Epic Race na čele s Davidom (26) chystá na s
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM