Boris Macko Samospráva

Fiľakovskí taxikári si priplatia. Státie ich vyjde o stovky eur viac

Taxikári v neďalekom Fiľakove budú musieť siahnuť podstatne hlbšie do vrecka. Čo je za tým?

Ilustračný obrázok k článku Fiľakovskí taxikári si priplatia. Státie ich vyjde o stovky eur viac
9
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk

Kým ešte pre pár rokmi nebola vo Fiľakove ani jedna taxislužba, teraz sú podľa slov primátora Attilu Agócsa tri. Preto bolo treba upraviť podmienky týkajúce sa prenájmu stanovíšť pre taxíky.

„Väčšie mestá si to riešia na úrovni VZN, preto sme sa aj my rozhodli ísť touto cestou. Doteraz platilo, že prenájom jedného parkovacieho boxu na rok stál 150 eur, čo je zanedbateľná suma,“ priblížil primátor. Po novom bude prenájom jedného miesta pre taxík stáť ročne 500 eur.

Dodal, že najprv uvažovali nad priamou súťažou, v ktorej by taxislužby ponúkli ročnú sumu za box. „Majiteľom sa to však nepozdávalo. Preto sme sa po spoločných rokovaniach rozhodli, že určíme jednotnú cenu pre všetkých,“ vysvetlil Agócs. Podľa jeho slov sa týmto zvýšením prenájmu budú dať vyriešiť aj niektoré menšie žiadosti majiteľov taxislužieb. „Napríklad sme sa stretli s požiadavkou, aby sme na jednotlivých boxoch opravili výtlky. Do opravy by sme však boli investovali sumu vo výške prenájmu boxu za niekoľko rokov,“ objasnil.

Poslanci schválili aj prevádzkový poriadok pre taxislužby. „Obsahuje napríklad informácie o nutnosti mať v aute funkčný taxameter, doklad o zaplatení cestnej dane či overenú kópiu koncesnej listiny. Prepravcovia sa takto môžu oboznámiť so svojimi povinnosťami a nezaskočí ich žiadna kontrola. Dokument je však pomôckou aj pre ich klientov,“ upresnil Norbert Gecso, legislatívny asistent Mestského úradu (MsÚ) Fiľakovo s tým, že informácie sú dostupné na internetovej stránke mesta a úradnej tabuli v priestoroch MsÚ Fiľakovo.

Pozrite si v našej fotogalérii zaujímavý hrad Fiľakovo!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM