Aktualizované Barbara Dallosová Rôzne

Filmový ošiaľ v žiarskej kinosále: Nátresk ako nikdy, postavy vystúpili z plátna a to bol len začiatok! FOTO a VIDEO

Nudné vysedávanie v kine? Tak to ani zďaleka. Taký akčný zážitok, aký sa prehnal žiarskou kinosálou, sa len tak nevidí. Za všetkým stojí partia šikovných ľudí, ktorí sa rozhodli, že film nemusí zostať iba na plátne...

Ilustračný obrázok k článku Filmový ošiaľ v žiarskej kinosále: Nátresk ako nikdy, postavy vystúpili z plátna a to bol len začiatok! FOTO a VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Populárna filmová séria Hry o život spôsobila celosvetové šialenstvo, ktoré pri príchode poslednej časti na plátna neobišlo ani žiarske kino. Mestské kultúrne centrum (MsKC) v spolupráci s mládežníckym parlamentom a ochotnými dobrovoľníkmi pripravili divákom maratón všetkých častí obľúbenej série. Nešlo však len o nádielku všetkých dielov za jeden deň, Žiarčania sa ocitli uprostred deja ešte skôr, než vošli do kinosály.

Horliví fanúšikovia kradli plagáty

Nápad usporiadať Maratón o život, teda maratón filmov zo série Hry o život (Hunger games) vznikol i vďaka úspechu minuloročného Hobitieho maratónu. Ako hovorí dramaturgička Kina Hron Lenka Nitrayová, že sa Hry o život tešia veľkej obľube i u nás, dokázala minuloročná premiéra tretieho dielu.

,,Táto filmová séria má veľa fanúšikov aj v našom regióne, minulý rok sme pri premietaní tretieho dielu mali dokonca vypredané a horliví fanúšikovia nám kradli plagáty z vývesných plôch. Všetko teda nasvedčovalo tomu, že maratón s touto filmovou sériou sa stretne u divákov s veľkým úspechom a dovolíme si tvrdiť, že sa tak aj stalo," hodnotí Nitrayová.

Posledný film naplnil sálu

Diváci nasali filmovú atmosféru ešte predtým, než vyšľapali schody do kinosály. Už pri vchode do MsKC ich totiž vítali mladí Žiarčania v kostýmoch inšpirovaných postavami z Hier o život. Nechýbala ani mrazivo autentická bojová scénka, spev, tombola či rôzne súťažné disciplíny.

Ako vysvetlila Nitrayová, tento rok sa organizátori snažili divákov viac motivovať, aby sa do sprievodných akcií zapojili, tak vymysleli špeciálny bodovací systém. Pri určitom počte získaných bodov mali diváci možnosť zvýšiť si šance na výhru v tombole. Sprievodných tematických podujatí bolo 6 – vedomostné otázky týkajúce sa filmovej série, labyrint, šípky, hod kruhmi, hvizd drozdajky (ktorý bolo treba čo najvernejšie napodobniť) a lukostreľba, ktorá zožala u divákov najväčší úspech.

Dramaturgia žiarskeho kina neskrýva spokojnosť. V kinosále v našom neveľkom meste bolo totiž chvíľami ťažké nájsť voľné miesto. ,,Celkovo Maratón o život hodnotíme ako úspech, na poslednom filme sme mali takmer vypredanú sálu," dodala v mene organizátorov Nitrayová.

Foto: MsKC

VIDEO: Takto vyzeral Maratón o život v žiarskom kine
1
Galéria
Maratón o život: Pozrite si FOTKY zo žiarskeho kina, ako ho nepoznáte
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM