Ľubomíra Karmanová Správy

Firma z nášho regiónu žiada od štátu viac ako milión eur: Chce vytvoriť nové pracovné miesta

Firma PRP žiada o poskytnutie investičnej pomoci od Ministerstva hospodárstva. Na rozšírenie závodu a vznik nových pracovných miest chce viac ako jeden a pol milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Firma z nášho regiónu žiada od štátu viac ako milión eur: Chce vytvoriť nové pracovné miesta
Zdroj: TASR

Firma PRP, s. r. o., žiada o poskytnutie investičnej pomoci vo výške 1,51 milióna eur. Cieľom jej investičného zámeru je rozšírenie závodu na výrobu stavebného reziva nákupom moderných technológií a vytvorením nových pracovných miest v lokalite Tomášovce v okrese Lučenec.

Vyplýva to zo zverejneného návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR. „Realizácia investičného zámeru s oprávnenými investičnými nákladmi vo výške 4,24 milióna eur sa má realizovať v rokoch 2015 a 2016. V priamej súvislosti s investičným zámerom sa do konca tohto roka vytvorí 50 nových pracovných miest,“ spresnilo ministerstvo hospodárstva.

Na realizáciu investičného zámeru spoločnosť požaduje investičnú pomoc vo výške 636.504 eur vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok, ďalej vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta vo výške 300.000 eur, ako aj vo forme úľavy na dani z príjmu vo výške 574.120 eur.

PRP, s. r. o., Tomášovce vznikla zápisom do Obchodného registra SR v decembri 1994. Predmetom činnosti firmy je najmä piliarska výroba a impregnácia dreva, výroba dýh, preglejkových výrobkov a aglomerovaných drevárskych výrobkov, ako aj výroba drevených obalov a iných výrobkov z dreva. V súčasnom období smeruje 99 % produkcie firmy na export, väčšinou do štátov EÚ.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM