Boris Macko Rôzne

FOTO: Ako využiť prázdne námestie v Lučenci? Názor ľudí, ktorý jasne dominoval

Tuhárske námestie v Lučenci ja zatiaľ veľkou otvorenou plochou. Okrem trávy a pár stromov po okrajoch nič nie je. Mohlo by sa však zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako využiť prázdne námestie v Lučenci? Názor ľudí, ktorý jasne dominoval
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Odpoveď na otázku, čo ďalej s Tuhárskym námestím, ponúkol projekt Architekti v meste Lučenec. Jeho súčasťou bol nedávny workshop s účasťou vedenia mesta, mladých architektov a obyvateľov okolitých častí Lučenca. Tí sa mohli vyjadriť, čo by sa na voľnú plochu hodilo najviac. „Oslovili sme mladých architektov, aby v spolupráci s obyvateľmi navrhli, ako revitalizovať túto časť mesta. Našim cieľom je, aby sa občania spolupodieľali na tvorení tohto priestoru. Musíme si vyjasniť, čo vlastne v areáli námestia chceme,“ uviedla na margo stretnutia primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Na spomínanom stretnutí Lučenčanov s poslancami a vedením mesta bola jedinečná možnosť, prispieť svojimi nápadmi, podnetmi, či pripomienkami k budúcemu zameraniu Tuhárskeho námestia.

„Je dobré, ak sa do procesu tvorby nášho mesta zapája aj verejnosť. Stretnutie splnilo svoj účel,“ potvrdil pre lucenec24 koordinátor projektu Ivan Siláči.

Obyvatelia Lučenca sa nakoniec väčšinou zhodli na tom, že na Tuhárskom námestí by najviac uvítali multifunkčný pohybový park. Doteraz tu občas boli cirkusové podujatia, ktoré rušili okolie a často po nich ostal neporiadok. „Bývam presne oproti námestiu. Navrhujem vytvoriť niečo podobné ako je Mestský park so stromami, jazierkom, cukrárňou, či altánkom,“ prezentoval svoj návrh Ľubomír z Lučenca.

Pozrite si v našej fotogalérii nevyužitú plochu Tuhárskeho námestia!

V OBRAZOCH: Tuhárske námestie by mohlo byť parkom
14
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM