Boris Macko Basketbal

FOTO: Basketbalista Pipíška v ROZHOVORE: Za Lučenec dáme srdce

Peter Pipíška (32) sa upísal Lučencu koncom júla. Slovenský krídelník sa už na ligu teší. Ako vidí šance našich a čo ho baví vo voľnom čase?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Basketbalista Pipíška v ROZHOVORE: Za Lučenec dáme srdce
Foto: Boris Macko

Naposledy obliekal Peter Pipíška dres BK Iskra Svit. Skúsený krídelník v3ak spod Tatier zamieril do Novohradu. Pôsobil celkovo v siedmich slovenských kluboch. Spomenúť možno Handlovú, či Spišskú Novú Ves. Teší sa aj na spoluprácu s trénerom Ivanom Kurillom.

Čo vás priviedlo do Lučenca?

Prísť do Lučenca som sa rozhodol z viacerých dôvodov. Hlavný z nich je, že basketbal má v Lučenci dlhodobú tradíciu. Vždy tu boli fantastickí fanúšikovia a dúfam že aj my im v nasledujúcej sezóne dáme dostatok dôvodov na radosť. Teším sa aj na opätovnú spoluprácu s trénerom Kurillom s ktorým som pôsobil v Spišskej Novej Vsi. Ako nováčik to nebudeme mať síce ľahké, ale určite zabojujeme o priazeň fanušikov aj o to, že budeme platným a konkurencie schopným členom extraligy.

Myslíte si, že ako družstvo máte šancu na popredné miesta v tabuľke?

Myslím si, že máme konkurencieschopný káder. Zápasy u papierovo slabších súperov budeme musieť vonku vyhrávať a doma budeme vedieť hrať vyrovnané zápasy aj s favoritmi ligy. Dôležitým kritériom sú fanúšikovia, ktorí budú šiestym hráčom. Pokiaľ do toho dáme srdce, do Lučenca nebude nikto chodiť ľahko vyhrávať. Myslím, že stanovený cieľ – hrať play off je reálny.

Ako sa vám páči Lučenec, stihli ste si už pozrieť mesto?

Vybehol som na kávu a páči sa mi tu. Videl som historické budovy, kostoly a pekné námestie. Mesto sa mi páči a to je ďalší dôvod prečo neľutujem, že som sem prišiel.

Budete vo voľnom čase spoznávať mesto a okolie?

Zatiaľ sa tu len „rozkukávam“, ale určite nebudem len sedieť doma. Ak bude čas, isto pôjdem spoznávať pamiatky v Lučenci a okolí. Historické budovy som si všimol. Počul som aj to, že je tu pekný park. O históriu sa zaujímam a myslím, že nudiť sa tu nebudem. Som rád, že bližšie spoznám ďalší kút Slovenska. Pre mňa je to relax a baví ma to. Takto viem vypustiť aspoň na chvíľu z hlavy basketbal."

Zaujímavé je, že v Lučenci budú ako hráči pôsobiť dvaja Pipíškovci. Ste rodina?

Áno, Branislav Pipíška je synovec z druhého kolena. Je to syn môjho bratranca Igora, ktorý je pre zmenu rozhodcom. Takže basketbal máme v rodine.

V naše galérii nájdete zábery basketbalového klubu MBK Lučenec!

Čítajte tiež:

Srbský basketbalista Mandič v službách Lučenca: Máme aj na prvú šestku

Lučenec nechce byť v extralige len do počtu. Fanúšikov potešia mažoretky aj fan zóna

MBK Lučenec sa chystá na najvyššiu ligu
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM