Boris Macko Samospráva Samospráva

FOTO: Boj s trávou v uliciach Lučenca. Na zeleň a jej údržbu idú státisíce eur

Nekonečný boj s rastúcou trávou vedie každé mesto či obec. Ani Lučenec nie je výnimkou. Na to, aby nebola vyššia ako človek, však treba peniaze aj ľudí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Boj s trávou v uliciach Lučenca. Na zeleň a jej údržbu idú státisíce eur
Foto: Boris Macko

Radnica každoročne vynakladá státisíce eur na to, aby mesto vyzeralo k svetu. Koľkokrát za sezónu musia kosci vybehnúť do ulíc? Zisťovali sme u kompetentných.

„Mesto Lučenec vykonáva celkovú plošnú kosbu v intervaloch trikrát, alebo štyrikrát ročne. Vytipované úseky ako je centrum, príjazdy do mesta, okolie kruhovej križovatky, synagógy a iné, sú kosené v hustejších intervaloch ako celoplošná kosba. Kosenie sa vykonáva rôznymi zariadeniami: profesionálnymi traktorovými kosačkami, ručnými bubnovými kosačkami a mulčovačmi,“ vysvetlila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Dodala, že počas letnej sezóny sa treba nielen kosiť, ale vykonávať aj iné činnosti týkajúce sa zelene a to niečo stojí. „Všetky služby súvisiace so zeleňou a údržbou verejných priestranstiev v meste, napríklad kosenie, orezávky, údržba mestského parku a ostatných plôch, výruby, kvetinová výsadba, výsadba stromov a kríkov, či závlaha sú schválené v rozpočte mesta na rok 2016 v sume zhruba 200 000 eur,“ uzavrela Hrnčiarová.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako prebieha kosba v Lučenci!

Čítajte tiež:

Zatočte s nudou s PREHĽADOM na týždeň. V Lučenci a okolí sa máme na čo tešiť

V Lučenci stratili trpezlivosť s nespratníkmi. Mesto podnikne kroky na ochranu labute

FOTO: Pozrite si kosenie na sídlisku Rúbanisko II
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM