Boris Macko Iné športy

FOTO: Cyklistický sviatok v Lučenci. Na Ľadove sa vo veľkom šliapne do pedálov

O tom, že v našom meste má cyklistika silné postavenie, svedčí viacero pretekov. V Lučenci je už prichystané ďalšie tradičné zápolenie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cyklistický sviatok v Lučenci. Na Ľadove sa vo veľkom šliapne do pedálov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Lučenec sa už pomaly stáva baštou cyklistiky. Čo je potešujúce, máme aj mladé talenty, ktoré raz môžu nasledovať príklad Petra Sagana. Novohradský pedál je určený nielen pre „profíkov“, ale aj amatérskych horských cyklistov. Nemusia nikde cestovať a môžu si tak zasúťažiť blízko nášho mesta. Treba dodať, že čím skôr sa záujemcovia, ktorí chcú absolvovať preteky prihlásia, tým lepšie.

„Opäť pozývame všetkých, ktorí majú radi cyklistiku, na 3. ročník podujatia pod názvom Novohradský pedál. Nadšenci cyklistiky všetkých vekových kategórii tak 21. mája 2017 budú môcť otestovať v Lučenci na priehrade Ľadovo svoje sily. Môžete sa tešiť na 12 kategórií na rôznych tratiach a novinkou bude hodnotenie troch najlepších Lučenčanov v najpočetnejšej kategórii,“ avizuje organizátor pretekov Vlastimil Duzbaba.

Zatiaľ evidujú desiatky prihlásených z celého Slovenska, ba tento rok sa už chcú zúčastniť aj cyklisti zo susedného Maďarska. Len pre zaujímavosť, minulý rok sa na štart postavilo zhruba 130 pretekárov.

Deti budú súťažiť na lúke pri priehrade Ľadovo, dospelých čaká trať v priľahlom lese v smere na Panické Dravce. Lákadlom môže byť aj účasť profesionálnych jazdcov. „Minulý rok sa zúčastnil aj majster Slovenska Andrej Kubiš, ktorý preteky vyhral. Nechýbala ani vicemajsterka Slovenska Karolína Zimová. Uvidíme, ako to bude s ich účasťou v tomto roku,“ dodal Duzbaba. Účasť potvrdil Róbert Gombala z FTC Fiľakovo, ktorý patrí medzi slovenskú špičku v pretekoch MTB bicyklov. „Veríme, že tí, ktorí vyskúšali po ostatné roky atmosféru pretekov, vezmú so sebou svojich známych, aby si to odskúšali na vlastnej koži,“ pozýva organizátor.

Pozrite si zábery z pretekov v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Lučeneckí cyklisti si môžu zasúťažiť na Novohradskom pedále
8
Galéria
Zdroj: Cyklistika Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM