Boris Macko Rôzne

FOTO: Hrozba nad hlavami Lučenčanov. Čo mesto zamýšľa s naklonenými stĺpmi?

Stĺpy pri katolíckom kostole na Kubínyiho námestí už dlhší čas pôsobia nebezpečne. Na danom úseku si treba dať pozor. Zisťovali sme viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Hrozba nad hlavami Lučenčanov. Čo mesto zamýšľa s naklonenými stĺpmi?
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Na nebezpečne sa nakláňajúce stĺpy na Kubínyiho námestí sme upozornili ešte 11. októbra. Mesto vtedy prisľúbilo, že už nebudú hrozbou. Lenže veľa sa odvtedy nezmenilo.

Mestský úrad reagoval o dva dni s tým, že stĺpy sú v správe mesta. „Na základe obhliadky uvedených stĺpov bolo zistené, že na stĺpoch je vedenie mestského rozhlasu už nefunkčné od termínu spustenia prevádzky kruhového objazdu na Fiľakovskej ceste. Mesto Lučenec zabezpečí nápravu uvedenej situácie,“ vysvetlila pred pár týždňami hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. No odvtedy prešiel viac ako mesiac a stĺpy sú stále na svojom mieste a navyše stále naklonené.

„Pracovníci mestského úradu už boli na obhliadke a už sa rozhodlo o ich odstránení. Presný termín zatiaľ nie je jasný,“ uviedla hovorkyňa.

Odstránenie naklonených stĺpov mestského rozhlasu je finančne náročné. Preto treba položku na tieto práce začleniť do rozpočtu mesta na budúci rok," upresnila Hrnčiarová. Na jednej strane je síce pochopiteľné, že mesto potrebuje na tento účel oficiálne vyčleniť peniaze. Na strane druhej ostáva len dúfať, že dovtedy to stĺpy vydržia a nikoho neohrozia, či nebodaj nezrania.

Pozrite si v našej fotogalérii naklonené stĺpy na Kubínyiho námestí!

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM