Boris Macko Rôzne

FOTO: Kiska sa prešiel centrom Lučenca. Spoznal históriu a neodmietol ani selfie

Program hlavy štátu v Lučenci nebol len o návštevách a rokovaniach, ale aj i spoznávaní. Prezident Kiska sa preto vybral priamo do centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kiska sa prešiel centrom Lučenca. Spoznal históriu a neodmietol ani selfie
Zdroj: Dnes24.sk

Piatková popoludná prechádzka Andreja Kisku vyvolala na uliciach T. G. Masaryka a Vajanského rozruch. Predsa len, nestáva sa každý deň, aby sa prezident pešo presúval cez centrum Lučenca. Začal pri Divadle B. S. Timravy a jeho cieľom bola synagóga.

Počas cesty sa rozhodne nenudil a pozorne počúval výklad sprievodkyne o histórii mesta. Zaujalo ho, že Lučenec zrejme nikdy nemal hradby, ani nebol výraznejšie opevnený. Bol skôr obchodníckym mestom. „Som rada, že pána prezidenta história aj významné budovy a pamiatky zaujali,“ komentovala krátko počas prechádzky Andrea Moravčíková z lučeneckého pracoviska Krajského pamiatkového ústavu Banská Bystrica.

„Je bežná vec, že má prezident pri návšteve nejakého mesta či obce zabezpečený odborný výklad. Býva to tak aj v iných mestách. Ide o štandardný postup,“ vysvetlil Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

Kým niektorí Lučenčania prezidenta so sprievodom obchádzali, iní si s ním bez zaváhania podali ruku. Našli sa aj odvážlivci, ktorí ho poprosili o spoločnú fotku, selfie, alebo sa s ním dokonca objali. Andrej Kiska im bez problémov vyhovel. „Som rád, že som stretol pána prezidenta práve v našom meste. Aspoň sa oboznámi s problémami Lučenca. Aj keď asi veľa možností na pomoc nemá,“ myslí si pán Ľudovít.

Pozrite si v našej fotogalérii prechádzku prezidenta v centre Lučenca!

Čítajte tiež:

FOTO: Prvé zábery z príchodu Kisku do Lučenca. Prezidenta vítali chlebom a soľou

FOTO: Prezident Kiska v Lučenci: Mladí utekajú, nezamestnanosť sa nedarí znižovať

Prezident sa prešiel centrom Lučenca
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM