Boris Macko Rôzne

FOTO: Kontrasty Lučenca. Rozprávkový dom susedí so schátranou ruinou

Naše mesto ponúka aj kuriózne pohľady a zákutia. Jedno z takých je aj na ulici F. Lehára. Takmer vedľa seba nájdete budovu, ktorá je takmer ruinou a vilu ako z rozprávky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kontrasty Lučenca. Rozprávkový dom susedí so schátranou ruinou
Foto: Boris Macko

Stará zničená budova, na ktorú je smutný pohľad, patrí mestu. Magistrát o jej stave vie, no netají, že na jej rekonštrukciu nemá peniaze. „Radi by sme stavbu dali zrekonštruovať a prestavať, no čakáme, či uspejeme v žiadosti o príspevok z Eurofondov,“ informoval Ján Šnúrik z mestského úradu. Dodal, že budovu chce mesto využívať na školské účely.

Z trochu iného súdka je príbeh domu, ktorý stojí obďaleč. Zozadu sa ničím nelíši od ostatných. No pri pohľade na fasádu z ulice je každému jasné, že ide o raritu. Na to, že ide o rozprávkový dom, upozorňuje aj nápis na bráne. Je na nej viacero nápisov a ozdôb. Fasáda domu zase hýri rôznymi farbami a stavebnými prvkami.

Hoci sme sa s majiteľom chceli porozprávať, čo ho viedlo k nápadu postaviť si rozprávkový dom, nakoniec sa nám to nepodarilo. Nikde na bráne ani pri nej nebol zvonček, dokonca aj kľučka na zamknutej bráničke je odmontovaná.

Pozrite si tento netypický kontrast Lučenca v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: Nádherná novinka v Lučenci. V mestskom parku vyrástla zelená labuť

Veľký prázdninový PREHĽAD: Top 10 letných akcií v Lučenci a okolí

Rozprávkový aj strašidelný dom v Lučenci
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM