Boris Macko Rôzne

FOTO: Krásny výsledok práce Lučenčanov. Spojili sily a majú nové ihriská

Športových a detských ihrísk nie je na sídliskách nikdy dosť. Niekedy síce sú, ale v zlom stave. V Lučenci však ruku k dielu priložili aj samotní obyvatelia!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Krásny výsledok práce Lučenčanov. Spojili sily a majú nové ihriská
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Pozitívnym príkladom, že sa pri výstavbe športovísk a ihrísk netreba vzdávať, je Ulica osloboditeľov v Lučenci. V súčasnosti tam prebieha obnova a dostavba viacerých ihrísk. Aktivita je o to cennejšia, že aj obyvatelia priložili ruky k dielu.

Zanedbané časti medzi blokmi na spomínanej ulici získajú novú tvár. Už sú hotové, alebo pribudnú basketbalové ihrisko, floorbalové ihrisko, inline dráha a futbalové ihrisko. Všetko vďaka spojeniu a podpore sponzora, ktorý venoval 5000 eur, mesta a práce dobrovoľníkov, ktorí priložili ruku k dielu.

Samozrejme, odborné práce ako asfaltovanie či osadenie bránok zabezpečia dodávatelia prác. Bez práce a podpory obyvateľov a dobrovoľníkov, ktorí nabrali odvahu a prišli pomôcť počas dvoch brigád, by ale dokončenie projektu nebolo možné. Za odvedenú prácu patrí vďaka aj občianskemu združeniu Novohrad, športovému klubu Novohrad a poslancom obvodu.

Obyvatelia svojou prácou prispeli k odstráneniu časti rozpadnutého asfaltu, vyčistili pieskoviská, zrealizovali dopadové plochy pod hojdačky, pripravili plochy pre asfaltovanie, obnovili nátery na basketbalových košoch, vyčistili okolie a obnovili zarastené obrubníky zabudnutého futbalového ihriska. Plody svojej práce a aktivity si budú môcť naplno vychutnať na jar budúceho roka, keď to dovolí počasie.

Pozrite si ihriská na Ulici osloboditeľov v našej galérii!

Ihriská na Ulici osloboditeľov v Lučenci opäť poslúžia
12
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM