Jakub Forgács Krimi

FOTO: Ladislav (31) z Lučenca čelí obvineniu. Policajti zastavili dodávku s kradnutými motorkami

Policajná kontrola priniesla závažné zistenie. Podľa slov mužov zákona prevážala dodávka kradnuté motorky. Medzi trojicou obvinených je aj Lučenčan Ladislav (31). Čítajte ďalšie podrobnosti!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ladislav (31) z Lučenca čelí obvineniu. Policajti zastavili dodávku s kradnutými motorkami
Zdroj: Policajný zbor SR

„Policajti z Hriňovej, v sobotu okolo 13:00, pri bežnej kontrole v Korytárkach, zastavili dodávku. Počas kontroly zistili, že prevážala kradnuté motocykle,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Vyšetrovateľ obvinil z prečinu krádeže Martina (22) z Kriváňa, Ladislava (31) z Lučenca a Denisu (29) z okresu Rimavská Sobota. Po predchádzajúcej dohode po tom, ako vo štvrtok prišli do Viedne na požičanom nákladnom motorovom vozidle Volkswagen Crafter, následne v presnejšie nezistenej dobe v piatok v skorých ranných hodinách, z parkoviska vo Viedni ukradli motocykel značky Skyteam 7, typ Monkey 125, čiernej farby, ktorého majiteľom je muž (23), bytom Wien (Rakúska republika),“ pokračovala hovorkyňa.

„Obvinení muži motocykel naložili do vozidla, pričom obvinená Denisa sedela v aute a motocykel odviezli do Bratislavy, kde ho zložili a uschovali na doposiaľ presne nezistenom mieste. Následne sa všetci traja vrátili do Viedne, kde v sobotu v skorých ranných hodinách, okolo 4:00 ukradli ďalší motocykel značky Ducati, typ Monster 796, červenej farby, ktorého majiteľom je muž (39), bytom Wien,“ uviedla ďalej Faltániová.

Ako povedala policajná hovorkyňa, obvinení muži opäť naložili motocykel do auta, kde ich čakala Denisa a všetci traja odišli späť do Bratislavy. „Do vozidla naložili predtým ukradnutý motocykel Skyteam a s vozidlom odišli smerom do Lučenca, kde mali v úmysle ukradnuté motocykle ďalej odpredať. Počas cesty Denisa spolu s Martinom vyhotovili fiktívne kúpne zmluvy, preukazujúce nadobudnutie oboch odcudzených motocyklov,“ spomenula.

„Majiteľom motocyklov spôsobili krádežou škodu dohromady odhadnutú na 5 960 eur. Obvinený Martin sa konania dopustil aj napriek tomu, že v novembri 2014 bol odsúdený pre prečin krádeže vlámaním,“ dodala Faltániová so slovami, že prípad je v štádiu vyšetrovania, za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Čítajte tiež:

Zrážka na trati pri Lučenci. Po strete s diviakom zostal poškodený rušeň

FOTO: Polícia objavila kradnuté motorky, medzi obvinenými aj Lučenčan
6
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM