Boris Macko Kultúra

FOTO: Lahôdka pre milovníkov cyklistiky. Do Lučenca zavítal špičkový ultramaratónec

V Lučenci sa naskytla jedinečná príležitosť. Stačí zájsť do Domu Matice slovenskej a spoznáte nevšedné zážitky z dvoch kolies.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lahôdka pre milovníkov cyklistiky. Do Lučenca zavítal špičkový ultramaratónec
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Unikátnu príležitosť spoznať cyklistiku z iného uhla ponúka výstava v lučeneckom Dome Matice slovenskej. Fotografie Romana „Citróna“ Vágnera umožňujú spoznať atmosféru 24 – hodinového cyklistického maratónu. Desiatky tímov, stovky pretekárov a kilometrov a v hlavách méta, prekonať sám seba.

Bez jedinej zastávky, v obrovskom tempe – i tak by sa dala opísať atmosféra 24-hodinového cyklistického maratónu, ktoré zachytávajú fotografie Romana Vágnera. Podujatie, ktoré každoročne preveruje vôľu a výdrž mnohých účastníkov z viacerých krajín Európy (Maďarsko, Poľsko, Rakúsko, Rusko, Česko) priťahuje čoraz väčšiu pozornosť širokej verejnosti.

Rodák z Bratislavy patrí k našej vytrvalostnej špičke, veď je vicemajster Slovenska v 24-hodinovom preteku na horskom bicykli a zároveň vicemajster Česko – Slovenska.

Jeho snom je však prekonať za 24 hodín 1000 kilometrovú métu. O tom, že prejsť stovky kilometrov na „jeden šup“ pre neho nie je problém, dokázal aj 3. marca. „Na vernisáž do Lučenca prišiel z Bratislavy na bicykli,“ informovala riaditeľka Domu Matice slovenskej v Lučenci Alena Rezková. Výstava potrvá do 25. marca.

Pozrite si zábery z výstavy v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Atmosféru cyklomaratónu možno spoznať vďaka fotografiám
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM