Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenec začína kvitnúť do krásy. Ulice mesta oživili farebné sakury

Počasie v posledných dňoch pripomína viac leto ako jar. Vďaka nemu už rozkvitajú stromy a kríky, čo vyvoláva pozitívnu reakciu a dobrú náladu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenec začína kvitnúť do krásy. Ulice mesta oživili farebné sakury
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Zhruba pred mesiacom sa pred jedným z lučeneckých panelákov objavili snežienky a už tu máme ďalších poslov jari. Okrem rozkvitnutého zlatého dažďa sú to aj ozdobné japonské čerešne – sakury. Začali kvitnúť v týchto dňoch a postupne oživia lučenecké ulice vo viacerých častiach nášho mesta.

Ak si chcete vychutnať pohľad na rozkvitnutý zlatý dážď, či zakvitnuté sakury, stačí ísť do centra mesta. Presnejšie k Divadlu B. S. Timravy a chodníku, ktorý vedie od divadla na ulicu T. G. Masaryka. Sakury sa na týchto miestach ukazujú v plnej kráse, stačí si ich len nafotiť.

Máme však nachystaný aj malý zoznam, kde všade sa dá pokochať pohľadom na rozkvitnuté japonské čerešne. „Možno ich nájsť aj na Námestí republiky, za okresným úradom, v štvrti M. R. Štefánika, na Bratríckej ulici, Dolnom ortáši a v Opatovej,“ upresnila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Fajnšmekrov potešia aj kvitnúce magnólie na uliciach Čajakovského a Maloveská. Kto sa chce potešiť rozkvitnutými stromami a kríkmi, stačí ak zájde do ulíc mesta a môže si jar vychutnať aj ich obdivovaním. Nemožno zabudnúť ani na mestský park, kde sa množstvo stromov a kvetov prebúdza k životu a v plnej kráse by sa čoskoro mala zaskvieť aj zelená labuť.

Pozrite si v našej galérii rozkvitnuté sakury v centre Lučenca!

V OBRAZOCH: Lučenec zdobia sakury aj zlatý dážď
15
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM