Boris Macko Rôzne

FOTO: Lučenecká škola s NOVINKOU. Získala tisíce eur na vybavenie telocvične

Spomínať nedostatok peňazí v školstve je nosením dreva do lesa. Napriek tomu sa jednej z lučeneckých škôl podarilo získať prostriedky na telocvičňu!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučenecká škola s NOVINKOU. Získala tisíce eur na vybavenie telocvične
6
Galéria
Zdroj: ZŠ s MŠ J. Kármána Lučenec

Základnej a škole s materskou školou J. Kármána s vyučovacím jazykom maďarským v Lučenci sa podaril husársky kúsok. Vďaka aktivite sa im podarilo získať peniaze na vybavenie telocvične.

„Kúpili sme rebriny, švédske debne, lavičky, karimatky, volejbalovú konštrukciu a sieť, žinenky, kozu, mostík, nízku kladinu. Prostredníctvom dotácie bol riešený dlhotrvajúci problém vybavenia telocvične. Doterajšie tu bolo 40 rokov, pamätám si ho ešte ja ako žiak,“ uviedol riaditeľ školy Peter Csúz.

Základná škola využila výzvu, ktorú na začiatku tohto roka zverejnilo Ministerstvo školstva na predkladanie rozvojových projektov zameraný na rozvoj výchovy a vzdelávania žiakov v oblasti telesnej a športovej výchovy formou dostavby, rekonštrukcie alebo výstavby novej telocvične a na vybavenie telocvične. V spolupráci s Mestom Lučenec, ako zriaďovateľom, sa podarilo vypracovať projekt na vybavenie telocvične.

„V júni bola naša žiadosť podporená sumou 3 900 eur, ku ktorej sme použili aj vlastné prostriedky v hodnote 390 eur, čo je 10 percent z celkovej dotácie. Vďaka kvalitným športovým náradiam môžu naši žiaci bezpečne cvičiť nielen na hodinách telesnej výchovy, ale aj v rámci krúžkovej činnosti,“ Pochvaľuje si riaditeľ školy. Dodal, že zároveň prispeli k rozvoju výchovy a vzdelávania žiakov. „Peniaze boli investované na dobré miesto, čo dosvedčujú fotky z vyučovacej hodiny,“ dodal riaditeľ.

Pozrite si hodiny telesnej výchovy v novovybavenej lučeneckej telocvični!

V OBRAZOCH: Telocvičňa na ZŠ s MŠ Kármána v Lučenci má nové pomôcky na cvičenie
6
Galéria
Zdroj: ZŠ s MŠ J. Kármána Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM