Boris Macko Samospráva

FOTO: Lučeneckú radnicu čakajú oslavy. Po veľkej obnove bohatý program

Medzi historické skvosty Lučenca patrí aj budova radnice na Kubínyiho námestí. Práce na jej obnove finišujú. Pozrite, kedy a ako ju slávnostne otvoria!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lučeneckú radnicu čakajú oslavy. Po veľkej obnove bohatý program
Foto: Boris Macko

Brány zrekonštruovanej historickej radnice sa pre Lučenčanov slávnostne otvoria 21. októbra 2016 o 18:00. Nachystaný je aj bohatý kultúrny program. Slávnostnú atmosféru umocní aj zrekonštruovaná ulica Dr. Herza.

Čítajte tiež: FOTO: V centre Lučenca vládne čulý ruch. Známa ulica sa mení na nepoznanie

„Verejnosť si v tento deň bude môcť pozrieť zrekonštruované priestory radnice. Pri tejto príležitosti je pripravený aj program Jazzové lístie. Nie je to len sviatok jazzu v Lučenci, ale aj oslava otvorenia historickej radnice,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Súčasťou jazzového lístia sú vystúpenia Henry Tóth Bandu, Zuzana Mikulcová Bandu a nebude chýbať ani Matúš Jakabčic CZ – SK Big Band. Koncert začne o 19.00 a treba si naň kúpiť lístky. Tie sú v predaji v Mestskom informačnom centre, ktoré už funguje v budove historickej radnice.

Práce na jej rekonštrukcii odštartovali začiatkom tohto roka. Po otvorení budova historickej radnice poskytne reprezentatívne priestory pre zasadnutia mestského parlamentu, pre prijímanie vzácnych návštev a v neposlednom rade aj pre výstavné a muzeálne účely.

Pozrite si historickú radnicu v našej galérii!

Čítajte tiež: Lučenec udelí ďakovné listy. Ujdú sa firmám, ktoré obnovili synagógu a radnicu

V OBRAZOCH: Historická lučenecká radnica čoskoro otvorí svoje brány
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM