Boris Macko Rôzne

FOTO: Ľudia iba krútia hlavami. Kus chodníka v Lučenci nemá kto postaviť

Nestáva sa často, aby blízko centra mesta chýbala časť chodníka. V Lučenci je to však realitou. Zisťovali sme viac!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ľudia iba krútia hlavami. Kus chodníka v Lučenci nemá kto postaviť
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Hoci na rohu Vajanského ulice a Fiľakovskej cesty pri kruhovom objazde chodník je, ďalej končí. Ak chce niekto prejsť na ulicu J. M. Hurbana, nemá problém, lebo týmto smerom chodník pokračuje. No pokiaľ pokračuje po Fiľakovskej ceste, má problém. Na zhruba 20 metrovom úseku chodník chýba.

Čítajte tiež: FOTO: V Lučenci sa začalo s opravou ciest. Ktorých ulíc sa týkajú?

„Je to čudné, lebo ďalej popri benzínke už chodník pokračuje ďalej. Tu pri historickej budove ale nie. Pritom je to nebezpečné, ľudia si tu sami vyšliapali chodník, ale na jednom mieste je to veľmi úzke. Autá popri chodcoch prefrčia doslova pár centimetrov. Prečo tu nie je chodník?“ pýta sa pán Ján, ktorý býva v neďalekom paneláku.

Mesto tvrdí, že výstavba chýbajúcej časti chodníka je problém. „Čo sa týka vybudovania chodníka z pohľadu dodržania príslušných noriem, šírkové pomery pri styku ochranného zeleného pásu s Fiľakovskou cestou nedovoľujú z pohľadu bezpečnosti vybudovanie chodníka,“ vysvetlila hovorkyňa mestského úradu Michaela Hrnčiarová.

Či kvôli tomu mesto považuje záležitosť za uzavretú, alebo skúsi nájsť iné riešenie, sme sa nedozvedeli. Chodcom neostáva nič iné, len prejsť na druhú stranu cez kruhový objazd ponad potok a potom komplikovane prejsť naspäť o niekoľko desiatok metrov ďalej po lávke. Prípadne nedbať na nebezpečenstvo a prejsť popri historickom dome a zúženej časti až ku čerpacej stanici.

Pozrite si časť Fiľakovskej cesty s chýbajúcim chodníkom v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: FOTO: Vedeli ste, že Sándor Petőfi prežil jeseň života v Lučenci? Nešťastný

V OBRAZOCH: Kuriozita v Lučenci. Keď chodník chýba
12
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM