Aktualizované Správy

FOTO: Ľudia boli opäť v uliciach, neodradil ich ani dážď. Volali po nových voľbách

Ľudia opäť vyšli do ulíc. Aj napriek nepriaznivému počasiu si nenechali ujsť akciu, ktorá sa súčasne konala vo viacerých mestách nielen na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ľudia boli opäť v uliciach, neodradil ich ani dážď. Volali po nových voľbách
Zdroj: Dnes24.sk

Po týždni, kedy bystrické námestie zaplnili takmer štyri tisícky ľudí, vyšli v piatok protestujúci opäť do ulíc. Tentoraz počasie nie je vľúdne, prší, no aj napriek tomu je centrum plné. Zhromaždenie „Banská Bystrica za slušné Slovensko“ totiž pritiahlo ľudí z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia.

Okrem dáždnikov ľudia držia aj slovenské zástavy a transparenty. Mnohé nesú nápisy ako „nežerieme zrno!“ či „sľúbili sme si lásku“. Rovnako ako pred týždňom, aj tentoraz sa na pódiu striedajú rečníci s hudobníkmi a hneď v úvode zaznela aj neoficiálna hymna Nežnej revolúcie „Sľúbili sme si lásku.“

Protestné zhromaždenia sa súčasne konajú v desiatkach slovenských aj zahraničných miest. Zapojil sa aj Lučenec, Brezno, Revúca, Rimavská Sobota a Veľký Krtíš.

Organizátori, ktorí reagujú na vypätú situáciu na Slovensku po vražde novinára Juraja Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, sa priklonili k požiadavke na predčasné voľby:

Nechcú kozmetické úpravy

„Potrebujeme novú šancu pre slušné a spravodlivé Slovensko, a preto požadujeme predčasné voľby. Toto je momentálne jediná možnosť, ako sa pokúsiť o obnovu dôvery ľudí v štát. Jediná možnosť ako vrátiť politike slušnosť.“

Vo Veľkom Krtíši sa tak ako minulý týždeň stretlo približne 150 ľudí. Lejak neodradil ani takmer 500 Lučenčanov. Obyvatelia Novohradu sa postavili za slušné Slovensko, žiadali odchod vlády a nie výmenu politických figúrok. Ak sa za týždeň nič nezmení a hlasy Slovákov nebudú vypočuté, ľudia sú pripravení prísť opäť.

Zdroj: YouTube.com
V OBRAZOCH: Bystričania s dáždnikmi a transparentmi zaplnili námestie
50
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Za slušné Slovensko (aj) v Brezne

V metropole Horehronia sa hodinové zhromaždenie „Za slušné Slovensko“ skončilo krátko po 18. hodine. Tak ako pred týždňom, aj tento piatok sa v Brezne zúčastnili protestu stovky nespokojných ľudí so súčasnou situáciou.

V úvode stretnutia moderátor podujatia Matej Struhár zdôraznil, že organizátori nereprezentujú žiadnu záujmovú skupinu, nie sú nikým ovplyvňovaní ani platení.

Vo svojom vystúpení vyjadril postoj k situácii na Slovensku a nespokojnosť so spôsobom riešenia politickej krízy, čo sa stretlo so súhlasným potleskom približne 250 – 300 zúčastnených.

Účastníci si minútou ticha uctili pamiatka zavraždených mladých ľudí, Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. „Vydržíme až do konca a pokým Smer neodíde na smetisko dejín,“ uviedol Brezňan Jaroslav Karak.

Pokojné stretnutie bolo ukončené štátnou hymnou. Po ukončení stretnutia ešte desiatky ľudí zapálili sviečky na počesť zavraždených k pamätníku gen. M.R. Štefánika, ktoré tam horia ešte od piatka minulého týždňa.

Zdroj: Dnes24.sk, J. Karak

Protest 16. marec v Brezne
10
Galéria
Zdroj: Jaro Karak
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM