Boris Macko Rôzne

FOTO: Nebezpečné miesto v Lučenci konečne neprístupné. Kto zamrežoval podchod?

Rohový dom na Vajanského je už dlhší čas v zlom stave. Pred časom dokonca spadla časť stropu podchodu, ktorý je teraz konečne zavretý!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Nebezpečné miesto v Lučenci konečne neprístupné. Kto zamrežoval podchod?
Foto: Boris Macko

O budove na konci Vajanského ulice sme už písali v súvislosti so spadnutým stropom. Vstup bol provizórne ohradený policajnou páskou a zábranami, no stále sa našli ľudia, ktorí ignorovali aj upozornenie a skracovali si tade cestu. Problém je v tom, že doteraz vstup do podchodu nemal kto prehradiť, keďže budova má viacero majiteľov. Väčšinovým je bratislavská firma, ktorá dom na Vajanského 16 ponúkla začiatkom septembra na predaj mestu, no to odmietlo.

Čítajte tiež: FOTO: Smutný pohľad na meštiansky dom. Budova na Vajanského sa rozpadáva ďalej

Nakoniec sa ale predsa našiel jeden, ktorý na oba vstupy do podchodu osadil mreže. „Ja som to len zabezpečil po technickej stránke. Po dohode to zaplatil väčšinový vlastník. Bolo načase, lebo podchod oficiálne nie je určený pre prechádzanie,“ vysvetlil Miroslav Zachar, ktorý má ako jediný v schátranom dome priestory a predajňu.

Jeden problém je síce vyriešený, no ten hlavný – celkovo zlý stav budovy, zatiaľ nie. Je to škoda, lebo dom na Vajanského ulici by po rekonštrukcii mohol patriť k najkrajším v meste. S väčšinovým vlastníkom sa nám opäť nepodarilo skontaktovať. Ostáva len dúfať, že urobí ďalšie kroky k oprave budovy.

Pozrite si zamrežovaný podchod na Vajanského ulici v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?

Zamrežovaný podchod na Vajanského 16 v Lučenci
10
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM