Boris Macko Rôzne

FOTO: Obnova železničnej stanice v Lučenci v plnom prúde. Priniesla aj prvé obmedzenie

Na jeseň sa konečne začala rekonštrukcia lučeneckej železničnej stanice. Zahŕňa viacero zmien, ktoré sa dotkli už aj cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Obnova železničnej stanice v Lučenci v plnom prúde. Priniesla aj prvé obmedzenie
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Podľa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) rekonštrukcia lučeneckej železničnej stanice prebieha podľa harmonogramu. „Práce sú vykonávané za plnej prevádzky dopravy na stanici. Podľa požiadaviek zhotoviteľa budú etapovite zavedené dopravné opatrenia v časti stanice a dôjde k dočasnému obmedzeniu užívania priestorov na stanici cestujúcich aj dopravných zamestnancov,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa ŽSR Martina Pavlíková. Dodala, že obmedzenia neohrozia zdravie cestujúcich. Tí však nie vždy rešpektujú fakt, že rekonštrukčné práce so sebou prinášajú aj menej komfortu.

Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

„Žiaľ, stáva sa, že cestujúci nerešpektujú pokyny vlakového personálu, ani zamestnancov ŽSR, ktoré sú dostupné na výveskách a aj prostredníctvom staničného rozhlasu. Na vstupné dvere do vestibulu boli umiestnené upozornenia so smerovou šípkou, aby cestujúci používali na prístup k vlakom úrovňový priechod,“ vysvetlila hovorkyňa.

O dočasnej prístupovej ceste upozorňuje cestujúcich prostredníctvom staničného rozhlasu aj výpravca. „ŽSR vychádzajú cestujúcim v ústrety a "otvorenie prevádzky až keď bude všetko hotové“, by znamenalo niekoľkomesačné vylúčenie prepravy cestujúcich. Išlo by určite o väčšie obmedzenie ako rešpektovanie pokynov a prejdenie pár metrov navyše, či menšie zdržanie," podotkla Pavlíková.

Na železničnej stanici Lučenec boli zatiaľ v rámci rekonštrukcie vykonané práce na koľaji 4 a začala sa výstavba nástupišťa číslo 4. To ale samozrejme nie je všetko. Do septembra, keď má byť rekonštrukcia hotová, ešte treba opraviť či vybudovať nové osvetlenie priestorov pre cestujúcich. Opráv sa dočká aj budova stanice, verejné WC, oplotenie, spevnenie plochy pre cestujúcich na predstaničnom priestore, či modernizácia nástupíšť a koľají. Pribudne aj nový hlasový a vizuálny informačný systém pre cestujúcich. Všetko má byť hotové v septembri 2017.

Pozrite si v našej galérii, ako prebiehajú práce na rekonštrukcii železničnej stanice!

V OBRAZOCH: Železničnú stanicu v Lučenci opravujú
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM