Boris Macko Rôzne

FOTO: Problémy s parkovným v centre Lučenca: Vodiči občas netušia, komu a kde platiť

Ako v iných mestách, aj v centre Lučenca treba za parkovanie platiť. V Lučenci však vodiči zvyknú narážať na problém.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Problémy s parkovným v centre Lučenca: Vodiči občas netušia, komu a kde platiť
18
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Systém parkovania v Lučenci funguje už dlhšie, rovnako sú známe aj sumy za parkovné. Niektorí vodiči sa ale sťažujú na to, že by za parkovanie radi zaplatili, ale nemajú komu ani kde. „Hlavne na Kubínyiho námestí je to problém. Niekedy tam síce je človek, ktorý parkovné vyberá, ale dlhšie som tu nikoho nevidel. Parkovaciu kartu sa mi neoplatí kúpiť a automat tu síce je, ale len jeden,“ myslí si šofér Tibor.

Ďalším problémom je aj to, že niektorí vodiči z okolia Lučenca chcú v centre parkovať celý deň zadarmo. Môže sa im to ale vypomstiť.

„Chceme zamestnať dvoch ľudí na výber parkovného v centre mesta. No vodiči si môžu kúpiť aj parkovaciu kartu a k dispozícii sú aj parkovacie automaty,“ vysvetlila riaditeľka mestskej akciovky SPOOL Lučenec Eva Vasilová.

V dohľadnom čase by sa preto mala trochu zlepšiť aj situácia vo výbere parkovného aj na Kubínyiho námestí a uliciach Železničná aj Begova. „Prioritou je zabezpečiť, aby tí vodiči, ktorí si za parkovanie platia, našli voľné miesto pre svoje auto. Miesta im často obsadzujú tí, ktorí neplatia,“ dodala riaditeľka. Navyše mestská polícia už vo zvýšenej miere dohliada na to, či vodiči v centre mesta za parkovanie naozaj platia. Ak bude niekto platenie ignorovať, môže si nájsť na svojom aute papuču.

Pozrite si v našej fotogalérii niektoré spoplatnené ulice v centre Lučenca!

V OBRAZOCH: Za parkovanie v Lučenci sa dá platiť rôznymi spôsobmi
18
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM