Boris Macko Samospráva

FOTO: Radostná správa pre deti z Lučenca: V meste sa dočkali nových ihrísk

Detváky z časti nášho mesta sa majú opäť kde vyšantiť. K dispozícii dostali ihriská na štyri druhy športov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Radostná správa pre deti z Lučenca: V meste sa dočkali nových ihrísk
10
Galéria
Zdroj: TASR

Štyri nové ihriská vznikli vďaka revitalizácii priestoru vnútrobloku na Ulici osloboditeľov v Lučenci, ktorá je súčasťou jedného z najväčších sídlisk v tomto meste. Podľa slov primátorky Alexandry Pivkovej ide o prvú etapu celkovej obnovy uvedeného priestranstva, pričom náklady sa vyšplhali do výšky približne 20.000 eur.

„Na týchto miestach bola značne opotrebovaná, technicky nevyhovujúca plocha. Nové ihrisko je multifunkčné, na tri druhy športu, florbal, basketbal a futbal. Je to len začiatok, pretože tento priestor znesie aj ďalšie rekonštrukcie a pokračovaním bude revitalizácia celého vnútrobloku tak, aby tu mohli tráviť voľný čas všetci. Od najmenších detí až po tínedžerov,“ povedala primátorka.

Podľa primátorky je Investíciu do revitalizácie priestoru dôležitá okrem iného preto, lebo celé sídlisko sa podľa jej slov začína omladzovať a žije na ňom veľa mladých rodín s deťmi.

Ako doplnil mestský projektový manažér Roland Vass, vo vnútrobloku vytvorili dokopy štyri ihriská. „Basketbalové, malé florbalové, kruhovú inline dráhu dlhú 100 metrov a oživili sme aj malé futbalové ihrisko,“ konkretizoval s tým, že dokopy zrevitalizovali 5534 štvorcových metrov priestranstva a vyasfaltovali 450 štvorcových metrov plochy.

„Zorganizovali sme tiež dve brigády a na projekte pracovalo 64 dobrovoľníkov,“ dodal Vass. Na revitalizáciu prispela mestu sumou 5000 eur Prvá stavebná sporiteľňa, pričom podľa slov predsedu jej predstavenstva Imricha Béreša môže budovanie multifunkčných ihrísk priviesť deti od počítačov k aktívnemu tráveniu voľného času. „Takýchto projektov robíme tohto roku po celom Slovensku 12. Teší ma, že prvý z nich otvárame práve tu v Lučenci,“ uviedol Béreš s tým, že ich cieľom je prispievať k zveľaďovaniu prostredia našich miest a obcí, ktoré to najviac potrebujú.

Pozrite si v našej galérii nové ihrisko na Ulici osloboditeľov!

V OBRAZOCH: Nové ihriská na Ulici slobody v Lučenci
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM