Boris Macko Samospráva

FOTO: Rozprávkovú zónu dotvárajú najmenší Lučenčania. V parku pribudne NOVINKA!

V lučeneckom mestskom parku neustále pribúdajú nové atrakcie. Zistili sme, aká bude ďalšia. Do prác sa dokonca zapojili aj samotné deti!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Rozprávkovú zónu dotvárajú najmenší Lučenčania. V parku pribudne NOVINKA!
Zdroj: Mesto Lučenec

Ešte v lete sme spomínali rozprávkové postavy, ktoré vyrezávali rezbári v centre mesta a neskôr boli nainštalované v mestskom parku. No v Centre voľného času v Lučenci chystajú deti ďalšie prekvapenie. Je ním medovníková chalúpka.

Čítajte tiež: FOTO: Lučenec ako v rozprávke. Mestský park krášlia nádherné drevené sochy

Autorkou kresleného návrhu chalúpky je Nela Malatinská, ktorá v tom čase chodila na ZŠ na M. R. Štefánika v Lučenci. Spomínaná vymaľovaná chalúpka si nakoniec nájde svoje miesto medzi drevenými rozprávkovými sochami a stane sa súčasťou rozprávkovej zóny mestského parku.

Na steny chalúpky vyčarovali kreslené fantázie deti z krúžku Čarbičky Karolína Halgašová, Alex Deme, Mia Mozoľová, Arthur Jacob Pearson, Vivien Szabó, Dorota Šinková a Ally Uderianová. Pomohli aj deti z výtvarného krúžku – Sandra Malinová, Ľubka Spišiaková, Ema Ostrihoňová a Eliška Šimková. Maľbami prispela aj autorka víťazného návrhu Nely, ktorá svoje predstavy namaľovala na jednu z bočných stien. Deti chcú chalúpku dokončiť do konca októbra, aby ju potom mohli slávnostne predstaviť verejnosti v Mestskom parku 4. novembra 2016.

Pozrite si maľovanie chalúpky v našej fotogalérii!

Čítajte tiež: FOTO: V lučeneckom parku pribudla NOVINKA. Ukrýva sprievodcu rozprávkovým sve­tom

V Centre voľného času vzniká perníková chalúpka
6
Galéria
Zdroj: Mesto Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM