Aktualizované Boris Macko Rôzne

FOTO: Sneh doslova zasypal Lučenec. Aká je situácia v meste a okolí?

Výdatné sneženie neobišlo ani naše mesto. Pocítili ho aj vodiči. Kým oni hromžia, deti majú pred víkendom rozhodne dôvod na radosť!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Sneh doslova zasypal Lučenec. Aká je situácia v meste a okolí?
46
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Prírode nerozkážeme a počasie si robí, čo chce. Dôkazom je aj fakt, že kým v posledných dňoch pokryla Lučenec len niekoľko centimetrová vrstva snehu, v piatok nám to Perinbaba vynahradila. Po cestách v centre Lučenca, kde je kašovitá vrstva snehu, sa dá jazdiť, treba však byť opatrný. V okrajových častiach a na sídliskách je to o niečo horšie, preto treba prípadnú jazdu autom zvážiť.

Ako nás informovali na Referáte dopravy a verejného osvetlenia Mestského úradu, v teréne je 15 pluhov, sypačov a mechanizmov, ktoré zabezpečujú údržbu ciest spolu s 21 pracovníkmi. Vyše 50 aktivačných pracovníkov čistí chodníky vo zverených rajónoch.

„Od 2.00 máme v teréne 13 sypačov, 9 z nich v okrese Lučenec a 4 v okrese Poltár. Smena, ktorá nastúpila o 8.00 robila pluhovanie a posyp ciest. Okrem sypačov boli nasadené v rámci dodávateľskej zmluvy aj tri traktory,“ informoval Miroslav Barcaj, ve­dúci lučeneckého stre­diska Správy ciest Banskobystrického samosprávneho kraja. Dopoludnia spôsobilo sneženie komplikácie na cestách aj niektorých chodníkoch, situácia však nebola kritická. Premávali aj autobusy MHD. Na cestách v okolí Lučenca je to podobné, komplikáciou môžu byť hlavne kamióny, ktoré sa skrížia na kopcovitých úsekoch, napríklad aj na hlavnom ťahu medzi Lučencom a Rimavskou Sobotou. Situáciu ešte budeme sledovať a informácie aktualizovať.

Pozrite si v našej fotogalérii snehovú nádielku v uliciach Lučenca!

V OBRAZOCH: Vytrvalé sneženie v uliciach Lučenca komplikuje dopravu
46
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
V OBRAZOCH: Vytrvalé sneženie v uliciach Lučenca komplikuje dopravu
46
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM