Boris Macko Rôzne

FOTO: V centre Lučenca šantia deti na nedokončenom ihrisku. Kedy bude hotové?

Ešte v minulom roku začalo mesto s opravou detského ihriska na Námestí republiky. Hoci nie je dokončené už sa na ňom hrajú detí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V centre Lučenca šantia deti na nedokončenom ihrisku. Kedy bude hotové?
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Detské ihrisko na Námestí republiky v Lučenci začali rozoberať ešte koncom minulého roka. Obavy niektorých Lučenčanov sa našťastie nepotvrdili. Išlo o začiatok plánovanej rekonštrukcie detských ihrísk v celom meste. Hoci je ihrisko takmer hotové, časť ešte stále „zdobí“ oplotenie. Pritom na preliezkach sa už hrajú deti. „Je to čudné, navyše deti môžu začať loziť po oplotení. Radšej to mali otvoriť naraz,“ myslí si Lucia, jedna z lučeneckých mamičiek.

„Rodičia s deťmi môžu ostať pokojní. Ihrisko na Námestí republiky bude úplne dokončené v najbližších dňoch. Zmizne aj oplotenie,“ povedala pre Lučenec 24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Mesto ešte v minulom roku začalo s rekonštrukciou viacerých ihrísk a športovísk. Okrem spomínaného na Námestí republiky aj ihriska v Mestskom parku. V prvej etape pribudne plocha pre najmenších s rozlohou 200 m2. Existujúce pružinové hojdačky budú premiestnené, pribudnú ďalšie dve pružinové hojdačky a obnoví sa pieskovisko. Rovnako aj tu pribudne nová gumená dopadová plocha s odvodnením. Rekonštrukcia sa týka aj fit cesty, rovnako i ďalších športovísk a plochy Strandu. Celkové náklady dosiahli 51 500 eur. Z toho vyše 17 000 eur poskytli sponzorsky viaceré firmy.

Pozrite si v našej galérii nedokončené ihrisko na Námestí republiky!

V OBRAZOCH: Na Námestí republiky sa deti hrajú pri plote
9
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM